ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

Μεταξύ κατεργαραίων «Αλληλεγγύη»;ΝΥΝ ΜΚΟ «Αποστολή»

Πάει για παραγραφή ο κ.Φουρλεμάδης; 

Χρυσόστομος τ.Ζακύνθου: «Για την «Αλληλεγγύη» έχω στείλει γράμμα εδώ και ενάμιση χρόνο στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και του λέω: «Δεν μάθατε τίποτε περί “Αλληλεγγύης”, στην οποία αναμειγνύονται και πολιτικά πρόσωπα; Τι θα κάνετε;». Νομίζω ότι το πάνε έτσι για να γίνει παραγραφή»..
Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος
Κύριε Ροΐδη,
Ο μητροπολίτης τ. Ζακύνθου Χρυσόστομος άνοιξε (λίγο) το στόμα του και ξεμπροστιάζει το φίλο του, τον Αρχιεπίσκοπο “Αλληλεγγύης”-“Αποστολής”, Βουλιαγμένης, Βοιωτοπεδίου, Σιβιτανιδείου, Λαυρεντιάδη, Κατάρ, Ασωπού (Βουργένι) και Οινοφύτων (Στανιάτες) κ.Λιάπη:
«Η Εκκλησία ακόμα ελέγχεται από το σύστημα Χριστόδουλου (“Free Sunday”: 25-12-2011)
M.:“………….Το μόνο που άλλαξε ήταν, αντί Χριστόδουλου, Ιερώνυμος. Ο ένας φώναζε δυνατά ό,τι ήθελε να κάνει, ενώ ο άλλος το κάνει μουλωχτά……….
Δ.: Καθ’ οδόν το τσουνάμι. Φοβάστε κάτι αντίστοιχο και σήμερα;
Μ.:Στο δρόμο είναι το τσουνάμι.
Δ: Τότε υπήρξαν οικονομικές και άλλες υποθέσεις που είχαν πλήξει την τότε ηγεσία της Εκκλησίας…
Μ: Γιατί, δεν έχουμε οικονομικές τώρα; Τι έγινε με την «Αλληλεγγύη»; Τι έγινε με το Ίδρυμα Κόκκορη; Τι έγινε με τα… φιλέτα της Βουλιαγμένης, που τα πούλησαν αντί πινακίου άνευ φακής στη Σύνοδο;
Δ.:Η υπόθεση της «Αλληλεγγύης» ανάγεται πάντως στην προηγούμενη περίοδο…
Μ:Σύμφωνοι, αλλά τι έγινε; Έμεινε ατιμώρητος με τόσα εκατομμύρια που φέρεται ότι έχει καταχραστεί.

Δ: Για ποιον μιλάτε;

Μ:Για τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Φουρλεμάδη. Έχει στείλει γράμμα στην επιτροπή [σ.σ.: της Εκκλησίας] που τον κάλεσε και τους είπε: «Δεν έρχομαι, αλλά να ξέρετε ότι τα λεφτά που ζητάτε τα έχω εγώ για να πληρώσω τα δικαστήρια όταν με κατηγορήσουν δημοσιογράφοι, ο Ζακύνθου κ.ά.». Το υπουργείο Εξωτερικών ζητά πίσω τα χρήματα και η Εκκλησία είναι υποχρεωμένη να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Δεν πρέπει να βρει τους ενόχους; Να σας φέρω ένα παράδειγμα από τα εκατοντάδες που όζουν. Η «Αλληλεγγύη» κάνει με μια εταιρεία ένα συμφωνητικό για τη μεταφορά επισιτιστικής βοήθειας στο εξωτερικό. Το έργο κοστολογήθηκε 2 εκατ. ευρώ. Η μεταφορά δεν γίνεται και η εταιρεία καλείται να πάρει την αποζημίωσή της, που ανήρχετο σε 1,2 εκατομμύρια! Το μεγάλο κακό όμως είναι αλλού: ότι μιλούσαν για πρόγραμμα που είχε ήδη λήξει! Για την «Αλληλεγγύη» έχω στείλει γράμμα εδώ και ενάμιση χρόνο στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και του λέω: «Δεν μάθατε τίποτε περί “Αλληλεγγύης”, στην οποία αναμειγνύονται και πολιτικά πρόσωπα; Τι θα κάνετε;». Νομίζω ότι το πάνε έτσι για να γίνει παραγραφή. Και επί τη ευκαιρία, ο κ. Δήμτσας [σ.σ.: γενικός διευθυντής της ΜΚΟ που διαδέχτηκε την «Αλληλεγγύη»] δεν ήταν και πριν συνεργάτης του Χριστόδουλου;…
Δ: Επιτρέψτε μου να επιμείνω στην υπόθεση των οικοπέδων της Βουλιαγμένης…
Μ: Είναι σαφέστατη υπόθεση αμέλειας ή εγκληματικής πράξης…
Δ: Ισχυρίζεστε δηλαδή ότι η απομάκρυνση του μητροπολίτη Ιωαννίνων και του κ. Ζαμπέλη από την Οικονομική Υπηρεσία οφείλεται στην υπόθεση αυτή;
Μ: Και σε αυτή.
Δ: Κάποια πρόσωπα της προηγούμενης κατάστασης μπορεί να παίζουν ρόλο στο να μη διαλευκαίνονται οι υποθέσεις;
Μ: Ναι, ακριβώς αυτόν το ρόλο παίζουν. Αυτός είναι επικίνδυνος ρόλος……………..
Δ: Όταν μιλάτε για αρχηγούς που δεν έχουν κότσια…
Μ: Εννοώ και τον Αρχιεπίσκοπο. Όταν έχεις αδυναμίες, πρέπει να κρύβεσαι. Να μην ανεβαίνεις σε σκαλοπάτια ψηλότερα από εκείνα που μπορείς.
Δ: Άρα κι εσείς στηρίξατε μια κακή επιλογή.
Μ:Βεβαίως. Εκ των υστέρων το αναγνωρίζω….
Δ:Δεν βλέπετε κάτι θετικό σε αυτά τα τέσσερα χρόνια;
Μ:Ναι. Ότι δεν βγαίνουμε στους δρόμους να κραυγάζουμε. Ένα χαμηλό προφίλ περνάει πιο εύκολα και τις ανομίες…
”.
###
Κύριε Ροΐδη,
για την σκανδαλώδη «Αλληλεγγύη» που μεταβαπτίστηκε παρουσία των κ.κ.Λαυρεντιάδη-Κυριακίδη σε «Αποστολή» και ξεπλύθηκε, θυμίζω πως εκκρεμεί αίτημα του  Υπ.Εξωτερικών για επιστροφή στα άδεια Ταμεία μας έντοκα 5,6 εκατ. ευρώ. Για το πόρισμα-καταπέλτης για τα (πανάκριβα) έργα του κ.Φουρλεμάδη, των δυο επισκόπων και πολλών λαϊκών μπορεί να διαβάσετε εδώ.
«Ενας επίσκοπος, που πληροφορήθηκε όσα ανέφερε το πόρισμα, σχολίασε σκωπτικά: ‘Ο μακαριστός μού είχε ζητήσει να υπογράψω ένα έγγραφο κι εγώ αρνήθηκα, λέγοντάς του ότι είναι παράνομο. Εκείνος μου απάντησε: Να υπογράψεις ή να πας στο διάβολο. Εγώ πήγα στο διάβολο’». Όπως σωστά καταγγέλλει ο Ζακύνθου η υπόθεση ακολουθεί την κλασσική οδό της παραγραφής. Κι όμως επισημάνθηκαν εξοργιστικές σπατάλες και ατασθαλίες με λεφτά των φορολογούμενων, του φίλου του Χριστόδουλου κ.Φουρλεμάδη και αρκετών ακόμη λαϊκών,  ενώ έγινε προσπάθεια οι μητροπολίτες Θερμοπυλών Ιωάννης και Βελεστίνου Δαμασκηνός να πέσουν στα μαλακά με την έωλη δικαιολογία πως εκτελούσαν δουλικά εντολές του Χουντόδουλου.
Θέλω να το τονίσω  αυτό: To τωρινό κουκούλωμα συντελείται ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, η οποία εδώ και καιρό σιωπά αιδημόνως σε οποιαδήποτε σχεδόν βρωμοδουλειά σχετίζεται με την Εκκλησία την ίδια ώρα που η σύνταξη των 400 ευρώ λεηλατείται από τα μέτρα του μεγαλοσυνταξιούχου κ.Παπαδήμου. Για να είμαι δίκαιος το ΚΚΕ δεν καταδέχεται να ασχοληθεί, γιατί προσδοκά τη μέλλουσα ζωή της μπρεζνιεφικής Κόλασης, ειδικά δε τώρα έχει βαρύ πένθος με την απώλεια του Ουράνιου Τιμονιέρη της Β.Κορέας. Η υπόλοιπη Αριστερά είναι απασχολημένη με διασπάσεις, επαναστάσεις του γλυκού νερού και ανίερες συμμαχίες. Οι κ.κ.Παπαδημούλης και Ψαριανός όμως (ΣΥΝ-‘Δημ.Αρ’.) οι οποίοι ασχολούνται και με τα επίγεια γιατί σιωπούν; Εδώ υπάρχουν λεφτά που χαρίζονται σε ιδιώτες καταχραστές με τρόπο προκλητικότατο.
Υπάρχει ένα πρόσωπο το οποίο συνεχίζει και απολαμβάνει μια περίεργη ασυλία, ίσως γιατί ξέρει πολλά. Είναι ο κ.Φουρλεμάδης της αλλυλεγγύης των τάνγκα και των σάπιων κοτόπουλων. Παραθέτω σχετικά δημοσιεύματα:
Α) «…ο αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Κιλίφης, με αγωγή που κατέθεσε στρέφεται εναντίον του στενού φίλου του κ. Χριστοδούλου Δημ.Φουρλεμάδη, ώστε το προστατευόμενο και αναδασωτέο «φιλέτο» της Μονής να μη μετατραπεί σε εκθεσιακό χώρο. Ο αειθαλής μοναχός σηκώνει το γάντι που του «πέταξε» … ο πρόεδρος της ΜΚΟ της Εκκλησίας «Αλληλεγγύη» … Δ.Φουρλεμάδης, αλλά και η ΜΚΟ καταθέτοντας σε βάρος του αγωγή αποζημίωσης 300.000 ευρώ.  Μέσω αντίθετης αγωγής στρέφεται εναντίον του κ. Φουρλεμάδη … ζητώντας από το δικαστήριο να του επιδικάσει το ποσό των 300.000 ευρώ για την «ηθική» βλάβη που του προκλήθηκε από τη «ψευδή», όπως τη χαρακτηρίζει αγωγή, αλλά κυρίως εξαπολύει «καυτά βέλη» εναντίον του στενού φίλου τού Αρχιεπισκόπου. Τον ονοματίζει «εγκέφαλο» της προσπάθειας άλωσης του πεντελικού δάσους, υποστηρίζοντας ότι όχι μόνο κατάφερε να κατασκευάσει πέντε (5) μονοκατοικίες μέσα στο αναδασωτέο και προστατευόμενο από τη νομοθεσία περί βυζαντινών αρχαιοτήτων «φιλέτο» αλλά ότι προλείανε το έδαφος για ανέγερση εβδομήντα δύο (72) ακόμα οικίσκων. …..Σωρεία αναληθειών…….»
Β) «Φέσια 14,6 εκατ. ευρώ (Μ. ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ «Κυρ.Ελευθεροτυπία», 2/8/2009). Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ εισέπραττε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση της Εκκλησίας «Αλληλεγγύη» από το υπουργείο Εξωτερικών για συγκεκριμένα προγράμματα, τα οποία, ωστόσο, δεν εκτελέστηκαν ποτέ. …..περιγράφεται αναλυτικά η πορεία των κονδυλίων που οδήγησαν σε έλλειμμα 14.600.000 ευρώ! Σε αυτό περιλαμβάνονται και τα 7.400.000 ευρώ που εισπράχθησαν, για να σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια στο Ιράκ, η οποία ποτέ δεν έγινε καθώς διαπιστώθηκε πως τα κοτόπουλα που θα πήγαιναν στη χώρα είχαν αλλοιωθεί. Σε 800.000 ευρώ ανέρχονται οι προκαταβολές που εισέπραξε η «Αλληλεγγύη» για έργα που δεν ολοκλήρωσε, ενώ εμφανίζεται να χρωστά επίσης 4.000.000 ευρώ σε τράπεζες και 2.000.000 σε ιδιώτες. Παθητικό ύψους 770.000 ευρώ εμφανίζει, τέλος, και η εφημερίδα «Πολίτης» που εξέδιδε η οργάνωση…Μυστήριο καλύπτει και τα αυθαίρετα σπίτια της Μονής Πεντέλης και τα 450.000 ευρώ τα οποία έχει εισπράξει ο εργολάβος Β. Πανακάκης. Ο ηγούμενος της Μονής επίσκοπος Θερμοπυλών δηλώνει άγνοια, ενώ ο εργολάβος υποστηρίζει ότι εισέπραξε χρήματα από τον ταμία της Μονής όσο και από τον Δ. Φουρλεμάδη
Γ) «Η εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσούσα «Αλληλεγγύη» (Ελευθεροτυπία, 4 /9/2010 Θ.ΤΣΑΤΣΗΣ). Την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης από τη Ν.Δ., η «Αλληλεγγύη» φαίνεται, σύμφωνα με στοιχεία να έλαβε μόνο από την ΥΔΑΣ περίπου 3.000.000 ευρώ, προκαλώντας την αντίδραση άλλων ΜΚΟ. Το πρώτο γραφείο βρισκόταν στο Κολωνάκι. Ενα δυαράκι στον ημιώροφο μιας πολυκατοικίας. Εκεί δούλευαν 3-4 υπάλληλοι με επικεφαλής τον Δ.Φουρλεμάδη. Εχοντας σπουδάσει Ιατρική στη Ρουμανία και με γνωριμίες στην ιεραρχία της Εκκλησίας της Ρουμανίας, ο Δ. Φουρλεμάδης επελέγη προσωπικά από τον Χριστόδουλο για να αναλάβει τη διεύθυνση της ΜΚΟ, η οποία αν και εξασφάλισε πολλά χρήματα αλλά και την προσφορά εθελοντικής εργασίας για 8 χρόνια, έφτασε στην εκκαθάριση. Σε λιγότερο από δύο χρόνια, η «Αλληλεγγύη» μετακόμισε σε ιδιόκτητα γραφεία ενός εξαώροφου κτιρίου. Και το 2006, δε, σε πολυτελή γραφεία. «Πού βρήκαν τόσα χρήματα;» αναρωτιούνταν πολλοί, …τα περισσότερα έργα γίνονταν κατ’ αρχήν με τη συνδρομή του υπ.Εξ. και άλλων υπουργείων, όπως του υπ. Υγείας και του υπ.Εργασίας. Και οι λίγοι υπάλληλοι ξεπέρασαν τους 100…..αντί για τον αναγκαίο ρουχισμό, στα κιβώτια της «Αλληλεγγύης» βρίσκονταν… στρινγκ και γούνες»
Δ) «SIEMENS: ΔΩΡΕΕΣ ΜΙΧ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜ. ΦΟΥΡΛΕΜΑΔΗ. Ευλόγησε και την «Αλληλεγγύη» (Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ, Μ. ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ «Κυρ. Ελευθεροτυπία», 14/2/2010). «Στενές επαφές» του μίστερ Siemens Ελλάς Μιχ. Χριστοφοράκου με την ηγετική ομάδα της Εκκλησίας επί Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου…».
Ε) Άγνωστες λεπτομέρειες, συνοπτική παρουσίαση για την «Αλληλεγγύη» στο «Δαυλό» (Γ.Σ.Π. τ.311- 3/2008): «Η χριστοδουλική αυλή έφαγε ατιμωρητί από το Υπ.Εξ 5.600.000 €Σιωπηλὴ «συγχώρεση» ἀπὸ Ντόρα καὶ Εἰσαγγελία (σελ.21865-21872
http://roides.wordpress.com/2011/12/30/30dec11/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου