Στα Σκόπια από σήμερα το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου!!ΕΔΩ  ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΡΑΣΟΦΟΡΩΝ!!ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΣΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΩΝ ΛΗΣΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!!!ΟΥΣΤ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ

ΠΗΓΗ
Τοποθετήθηκε το πρωί της Τρίτης, το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου (ή του Έφιππου Πολεμιστή, όπως το αποκαλούν επισήμως οι αρχές της ΠΓΔΜ) στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων.
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία για να παρακολουθήσει, κυρίως από περιέργεια, την τοποθέτηση του τεράστιου αγάλματος η οποία έγινε με γερανούς.
Το άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου, έφιππου στον Βουκεφάλα, τοποθετήθηκε στην τσιμεντένια βάση που κατασκευάστηκε για το σκοπό αυτό στην πλατεία των Σκοπίων.
Το ύψος του αγάλματος του Μ.Αλεξάνδρου, έφιππου στον Βουκεφάλα, αγγίζει τα 13 μέτρα και η συναρμολόγηση του έγινε από εξειδικευμένους τεχνίτες του εργαστηρίου "Φερντινάντο Μαρινέλι" από τη Φλωρεντία της Ιταλίας, στο οποίο χυτεύθηκε το άγαλμα.
Η βάση στην οποία τοποθετήθηκε το άγαλμα έχει ύψος 10 μέτρα. Συνολικά η κατασκευή έχει ύψος 23 μέτρα.
Η δαπάνη της όλης κατασκευής ανέρχεται στα 9,4 εκατ.ευρώ.
Τα αποκαλυπτήρια της όλης κατασκευής του αγάλματος, σύμφωνα με τις αρμόδιες δημοτικές αρχές, θα γίνουν, κατά πάσα πιθανότητα, στις 8 Σεπτεμβρίου, Ημέρα της ανεξαρτησίας της ΠΓΔΜ και συμπλήρωσης 20 χρόνων της ανεξαρτησίας της ΠΓΔΜ.


Μέχρι τότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή του σιντριβανιού το οποίο βρίσκεται στο κάτω μέρος της βάσης του αγάλματος και η τοποθέτηση οκτώ λεόντων και οκτώ αρχαίων πολεμιστών της μακεδονικής φάλαγγας, κυκλικά του σιντριβανιού.
Στο μεταξύ τοποθετήθηκε το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης Μπίτολα (Μοναστήρι) το χάλκινο άγαλμα του Φιλίππου Β΄, ενώ ένα ακόμη άγαλμα του Φιλίππου Β.΄ πρόκειται να τοποθετηθεί σε πλατεία του περιφερειακού δήμου των Σκοπίων «Γκάζι Μπάμπα».
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ