ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011

ΙΤΕ ΠΑΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΥΠΕΡ ΒΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΩΝ

Ο Βωμός των 12 Θεών ή Βωμός του ελέους, καθιερώθηκε ως ο ομφαλός της πόλης των Αθηνών, ως το ιερό, ηθικό και πολιτικό κέντρο της πόλης. Λειτούργησε ως το σημείο 0 της Αθήνας από το οποίο μετρούνταν οι χιλιομετρικές αποστάσεις. Κατασκευάστηκε από τον Πεισίστρατο τον νεότερο περίπου το 522 πΧ και αποτέλεσε το πρώτο θεσμοθετημένο άσυλο στο οποίο κατέφευγαν οι ικέτες. Εκεί δεν τολμούσε κανείς να τους αγγίξει.

Όταν βγήκε στην επιφάνεια ο Βωμός, ύστερα από τα έργα που γίνονται μετά τη στάση «Μοναστηράκι», ο ΗΣΑΠ προσπάθησε να προχωρήσει στην κατάχωση τμήματος του μνημείου, με το ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) να παρεμβαίνει και να σταματά προσωρινά τα σχέδια της διοίκησης του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου.


Ό ομφαλός της Αθήνας λοιπόν σήμερα, το κέντρο της Δημοκρατίας, ο βωμός των ικετών του κάθε ανήμπορου και αδικημένου, ο βωμός των προγόνων μας και θεών, ένα σύμβολο όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλη την ανθρωπότητα, απειλείται με ολοσχερή καταστροφή.

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση, πολίτες από όλους τους χώρους κινητοποιήθηκαν.

Δημιουργήθηκε η «Κίνηση Πολιτών για τη Σωτηρία και την Ανάδειξη του Βωμου των 12 Θεών ή του Ελέους» και μέσα από το διαδίκτυο, το Facebook, το Τwitter αλλά και διάφορα προσωπικά blogs ξεκίνησε μια προσπάθεια για να διασωθεί ένα από τα πιο σημαντικά έργα που έχουν αποκαλυφθεί στην Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου