ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011

Στον .. «αέρα» τινάζει τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές η απόφαση του Στε για την αντισυνταγματικότητα της νομιμοποιήση των λαθρομεταναστών

Δυσαρέσκεια στην κυβέρνηση για την απόφαση του ΣτΕ.
Στον .. «αέρα» τινάζει τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές το Δ’ Τμήμα του ΣτΕ, καθώς με απόφασή του έκρινε αντισυνταγματικό το νομό Ραγκούση που προβλέπει την ιθαγενοποίηση των αλλοδαπών
που διαμένουν στη χώρα μας.
Ωστόσο λόγω της σοβαρότητας του θέματος, το ζήτημα θα κριθεί οριστικά από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.
Συγκεκριμένα το Δ’ Τμήμα του ΣτΕ έκρινε ότι η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι για την ανάδειξη των οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης « επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δε μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διατάξεως του Συντάγματος»
Σύμφωνα με το ΣτΕ «η άσκηση του εκλογικό δικαιώματος στις εκλογές της Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί λειτούργημα απαραίτητο για την πραγμάτωση της λαϊκής κυριαρχίας ως τοιαύτης νοούμενης της ασκούμενης από το λαό ως εκλογικό σώμα απαρτιζόμενο μόνο από τους έχοντες δικαίωμα ψήφου Έλληνες πολίτες».
Αξιοσημείωτη είναι και η αναφορά σε άλλο σημείο της απόφασης των δικαστών κατά την οποία ο Έλληνας νομοθέτης « εμερίμνησε να διαφυλάξει την εθνική ομοιογένεια του κράτους μεταξύ των άλλων και δια της θεσπίσεως δικαίου ιθαγένειας του οποίου οι ρυθμίσεις εβασίζοντο κατ’ αρχής στο σταθερό κριτήριο του «δικαίου του αίματος», δηλαδή την καταγωγή από Έλληνες γονείς».
Τι λέει στο newsbomb. gr ο δικηγόρος που προσέφυγε στο ΣτΕ
Δικαιωμένος δήλωσε στο newsbomb.gr ο δικηγόρος Γιάννης Ανδριόπουλος, που προσέφυγε στο ΣτΕ για να κηρυχθεί ο νόμος περί ιθαγένειας αντισυνταγματικός.
Όπως είπε, «αν δεν κρινόταν αντισυνταγματικός θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα, καθώς θα χάναμε μια εθνική συνοχή, που σφυρηλατήθηκε τα τελευταία 200 χρόνια».
Στην ερώτηση τι σημαίνει η απόφαση αυτή, απάντησε ότι, «θα πρέπει να καταργηθούν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις και να γίνει μη ανακήρυξη των αλλοδαπών, που εξελέγησαν στα δημοτικά συμβούλια κατά τις πρόσφατες εκλογές».
Σε δεύτερη φάση, πρόσθεσε, «τίθεται και θέμα ακύρωσης των δημοτικών εκλογών και υπάρχει πιθανότητα επανάληψής τους στην περίπτωση, που αποφανθεί υπέρ της εισήγησης και η Ολομέλεια».
newsbomb

Δυσαρέσκεια στην κυβέρνηση για την απόφαση του ΣτΕ.
Ενοχλημένη εμφανίζεται η κυβέρνηση με την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με την ψήφο των μεταναστών στις αυτοδιοικητικές εκλογές και το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Σύμφωνα με το Ανώτατο Ακυρωτικό, οι αλλοδαποί αποκλείονται από το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε κάθε εκλογική διαδικασία και αναγνωρίζεται μόνο σε ιθαγενείς Έλληνες πολίτες, με την επίκληση μάλιστα του λεγόμενου «δικαίου του αίματος» (juris sanguinis).

Η απόφαση μπορεί να τινάξει στον αέρα τις εκλογές του Νοεμβρίου και ολόκληρο τον «Καλλικράτη», καθώς αν επικυρωθεί από την Ολομέλεια του ΣτΕ θα ακολουθήσει κύμα προσφυγών κατά της εγκυρότητας των αποτελεσμάτων.

Επισήμως δεν υπάρχει μέχρι στιγμής αντίδραση από το υπουργείο Εσωτερικών, αλλά δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες ή αύριο στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να υπάρξει τοποθέτηση για το ζήτημα, κατά παρέκκλιση της αρχής πως η πολιτική ηγεσία δεν σχολιάζει αποφάσεις της Δικαιοσύνης, δεδομένου ότι η απόφαση συμπίπτει ουσιαστικά με τα γεγονότα της Νομικής και τη συζήτηση για το μεταναστευτικό, οπότε το θέμα αποκτά ευρύτερες διαστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου