ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

ΝΕΑ ΣΤΗΡΙΞΗ 30 ΔΙΣ. ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΟΣΙΑ-ΛΗΣΤΕΣ!!!


ΝΕΑ ΣΤΗΡΙΞΗ 30 ΔΙΣ. ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Την παροχή 30 δισ. ευρώ στις τράπεζες, μέσω εγγυήσεων για να ενισχύσουν την - μηδενική έως σήμερα- παροχή ρευστότητας προς τους πολίτες περιλαμβάνει το πρόγραμμα που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Υπόσχεται μεταξύ άλλων να φέρει ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης κατά της φοροδιαφυγής, την τοποθέτηση οικονομικών υπευθύνων σε όλους τους φορείς της Κεντρικής κυβέρνησης και εξειδίκευση των μέτρων μέχρι τέλος Μαρτίου...


Σημειώνεται πως οι τράπεζες έχουν πάρει κατά καιρούς εγγυήσεις χωρίς, όμως, να αυξάνουν τη παροχή δανείων. Ενδεικτικό είναι ότι τον Δεκέμβριο ο ρυθμός δανειοδότησης έπιασε "πάτο" γυρνώντας σε αρνητικό πρόσημο.
Επιπροσθέτως η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για μείωση μισθών στις τράπεζες, κίνηση την οποία καταγγέλουν εδώ και καιρό οι συνδικαλιστές τραπεζίτες. Στις "δράσεις" για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι "στα σχέδια των τραπεζών θα πρέπει να περιλαμβάνονται και δράσεις για την μείωση του λειτουργικού και του μισθολογικού κόστους".
Στο πακέτο των μεταρρυθμίσεων, περιλαμβάνεται ακόμη η αναδιοργάνωση της φορολογικής διοίκησης μέχρι το καλοκαίρι, απλοποίηση του φορολογικού πλαισίου, το ενδεχόμενο διορθωτικών διατάξεων στο νέο εργασιακό νόμο, δράσεις για την ενίσχυση του τουρισμού και του λιανικού εμπορίου αλλά και για τη διευκόλυνση των εξαγωγών.
Τα μέτρα που θα παρθούν για τη μείωση του ελλείμματος στο 7,4%, ή σε ανώτατο βαθμό στα 17 δισ. ευρώ το 2011, θα επικεντρώνονται στους εξής τομείς:
* fδημόσιες επιχειρήσεις
* fάλλους δημόσιους οργανισμούς
* fφορολογική μεταρρύθμιση
* fμισθολόγιο του δημοσίου τομέα
* fδημόσια διοίκηση
* fκοινωνική πολιτικη
* fυγεία
* fδημόσιες επενδύσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου