ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 ΕΧΕΙ ''ΞΕΦΥΓΕΙ'' ΤΕΛΕΙΩΣ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ!Ξέρει να προκαλεί ο κυρ-Γιάννης με τις δηλώσεις του και είναι συνεπέστατος στις προεκλογικές του δεσμεύσεις:
-ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ. Exclamation mark


-ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ...Exclamation mark
-ΘΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΤΟΝ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ. Exclamation mark


-ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Να τον χαίρονται αυτοί που τον ψήφισαν...


Για άλλη μια φορά σταθερός στις απόψεις του εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ''ΒΗΜΑ''.
Παρακάτω παραθέτονται μερικά αποσπάσματα της συγκεκριμένης συνέντευξης:

Η νέα δημαρχιακή αρχή ξεκινά απογραφή. «Θα κάνουμε αυτό που λέμε due diligence.Κάθε μέρα προκύπτουν πράγματα. Εδώ από αυθαιρεσίες μας προέκυψε το άγαλμα του Καραμανλή,το οποίο το έβαλαν οκτώ η ώρα το πρωί την ημέρα της ορκωμοσίας! Με πίεζαν ο Παπαγεωργόπουλος και ο Αχιλλέας Καραμανλής να οριστεί και ημερομηνία αποκαλυπτηρίων. Ε,εκεί γίναμε μαλλιά κουβάρια» διηγείται. « Μεταξύ σοβαρού και αστείου, μια σκέψη που επικρατεί είναι να μαζέψουμε όλα τα αγάλματα της πόλης και να κάνουμε ένα πάρκο των αγαλμάτων, το οποίο μπορεί να είναι και ωραίο» σχολιάζει με χιούμορ. Το άλλο αγκάθι, που ο Δήμος υπό τον Γιάννη Μπουτάρη θα δει με άλλο μάτι, ακούει στο όνομα πΓΔΜ. «Εγώ ξέρω από μικρός που μεγάλωσα σε αυτή την περιοχή ότι τους "απέναντι" τους λέμε πάντοτε Σλαβομακεδόνες. Ερχομαι λοιπόν και αναρωτιέμαι γιατί ένας λαός που έχει μια εξαιρετικά ωραία ιστορία, τη σλάβικη,αρνείται την ταυτότητά του και σφετερίζεται μια άλλη,με την οποία τελικά δεν έχει καμία σχέση», παρατηρεί.


Μάλιστα, παραλληλίζει το γειτονικό κράτος με τον Δήμο Θεσσαλονίκης. « Είναι όπως η Σαλονίκη που έχει σαν σύμβολο το κεφάλι του Μεγαλέξανδρου. Η Θεσσαλονίκη έγινε χρόνια μετά τον θάνατό του. Είναι μια εθνικοπατριωτική ιστορία που έγινε τελευταία.Αυτή τη σημαία της πόλης, που δείχνει το κεφάλι τού Μεγαλέξανδρου από τη μία και τα τείχη από την άλλη, προφανώς και δεν θα την κρατήσω» λέει.
Ο κ. Μπουτάρης φιλοδοξεί να επαναπατρίσει τα αρχεία της Εβραϊκής Κοινότητας που βρίσκονται σήμερα στη Μόσχα. «Για τον απλούστατο λόγο ότι η Σαλονίκη ήταν και είναι η Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων.Οσο πιο πολύ κόσμο φέρουμε εδώ για διάφορα πράγματα- είτε γιατί να παίξουν στο καζίνο είτε για να μελετήσουν τα αρχεία - για την πόλη είναι κέρδος καθαρό» εξηγεί.Η συμπάθεια το Γ. Μπουτάρη προς το Εβραϊκό στοιχείο δεν κρύφηκε ούτε και στο νέο σχήμα του Δήμου αφού Αντιδήμαρχος των Οικονομικών ορίστικε ο Εβραϊκής καταγωγής Χοσδάϊ Καπόν ο οποίος είναι και μέλος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλείου. Να σημειωθεί επίσης ότι επιχειρήσεις που υπάγονται στο ΚΙΣ εδώ στη χώρα μας έχουν ακόμα και σήμερα το προνόμιο να μην φορολογούνται!


Τέλος ρεσιτάλ έδωσε ο Μπουτάρης και για το θέμα τοποθέτησης του αγάλματος Κωνσταντίνου Καραμανλή στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης... 
Έκανε μια δήλωση που ουσιαστικά δεν την πρόσεξε κανείς...
Η δήλωση του έχει ως εξής:
«Διαφωνώ με την τοποθεσία που επιλέχθηκε, τόσο από αισθητικής πλευράς όσο και γιατί είναι υποτιμητικό για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή να τοποθετηθεί ο ανδριάντας του δίπλα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου».
ΤΙ ΕΝΝΟΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ''ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΟ'' ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΟ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ;;;


ΥΠΗΡΞΕ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ;;;;


Είναι απορίας άξιο το γιατί δεν διευκρινίστηκε η συγκεκριμένη δήλωση...


Όπως και να' χει η αλήθεια είναι ότι η Θεσσαλονίκη πλέον μπήκε όντως σε μια νέα εποχή...
Και απ' ότι φαίνεται θα το σίγουρα θα είναι μια εποχή ιδεολογικών (και όχι μόνο...) συγκρούσεων...

Ποιά θα είναι η ταυτότητα της Θεσσαλονίκης τα επόμενα χρόνια;
Θα είναι μια πολυπολιτισμική γκετοποιημένη πόλη όπως ως συνήθως γίνεται στις πολυπολιτισμικές κοινωνίες; Θα είναι μια νέα Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα της ''Νότιας Μακεδονίας'' όπου ξανά και πάλι τα εθνικά στοιχεία της πόλης θα συγκρούονται μεταξύ τους όπως γίνονταν και παλαιότερα; (Όποιος γνωρίζει την Ιστορία της πόλης γνωρίζει πολύ καλά οτι το Ελληνικό, το Τουρκικό και το Εβραϊκό στοιχείο της πόλης βρισκόταν σε μια διαρκή σύγκρουση...) Θα είναι η Θεσσαλονίκη η γενέτηρα του Μουσταφά Κεμάλ Πασά;
Ή μήπως θα είναι μια όμορφη, ανθρώπινη Θεσσαλονίκη, πρωτεύουσα της μιας και μοναδικής Ελληνικής Μακεδονίας η οποία θα μπορέσει να προοδεύσει αρμονικά κάτω απο το βλέμμα του μεγαλύτερου εκπολιτιστή και στρατηλάτη της Ιστορίας και της Οικουμένης;ΠΗΓΗ..http://www.neolaialaos.org/.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου