ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

Σαρώνεται το ελληνικό λιανεμπόριο. Περνάει στα χέρια αλλοδαπών και πολυεθνικών!

Πάγκοι λιανεμπορίου
Σαρωτικές αλλαγές στο λιανεμπόριο με απελευθέρωση του ωραρίου, των αδειών λειτουργίας των καταστημάτων και των Κυριακών, με ανεμπόδιστη ίδρυση mall (εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά χωριά κλπ.) αλλά και με αθρόες αδειοδοτήσεις πλανόδιων πωλητών ακόμη και αλλοδαπών, φέρνει η επόμενη φάση του ανοίγματος των "κλειστών επαγγελμάτων".Ο εμπορικός χάρτης της χώρας ανατρέπεται ελέω της κοινοτικής οδηγίας των υπηρεσιών (Μπολκεστάιν), των επιταγών της τρόικας, του "Καλλικράτη"με απασχόληση στα εμπορικά κέντρα καθώς και με διάθεση αδειών πωλητή είτε στα παζάρια είτε στις λαϊκές αγορές και σε αλλοδαπούς
Το... κατεδάφισμα του σημερινού πλασίου λειτουργίας της αγοράς φέρνει κατά κύριο λόγο η οδηγία Μπολκεστάιν. Συγκεκριμένα, αίρονται οι περιορισμοί στη δημιουργία καταστημάτων μεγάλου μεγέθους και εμπορικών κέντρων, για τα οποία υπάρχουν γεωγραφικά, πληθυσμιακά και νομοθετικά κριτήρια. Αναθεωρείται το καθεστώς αδειοδότησης των λιανεμπορικών επιχειρήσεων το οποία καθοριζόταν από τον πληθυσμό της περιοχής, τις οικονομοτεχνικές, κυκλοφοριακές μελέτες και έρευνες κοινωνικών επιπτώσεων. Δεν θα υπάρχουν εμπόδια στην ίδρυση μικτών πρατηρίων καυσίμων (βενζίνη, πετρέλαιο, υγραέριο).

Στο πλανόδιο εμπόριο καταργούνται ή αναθεωρούνται διατάξεις που περιόριζαν τη χορήγηση άδειας πλανόδιων πωλητών και πωλητών λαϊκών αγορών. "Πάγκους" θα μπορούν να έχουν οικονομικοί μετανάστες αλλά και κάτοικοι από τις γειτονικές χώρες.
thermopilai.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου