ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

Σκοπιανό Κόμμα:ο συμβιβασμός της πΓΔΜ θα πρέπει να εμπεριέχει την αναγνώριση της ‘μακεδονικής’ μειονότητας στην Ελλάδα.

Το κόμμα ‘Νέο Σοσιαλιστικό Δημοκρατικό Κόμμα’ (ή στα σλαβικά ‘Нова социјалдемократска партија –НСДП-’) εξέδωσε σήμερα μια πρόταση για συνθήκη φιλίας και συνεργασίας μεταξύ της Βαρντάρσκας και της Ελλάδας, στην οποία – όπως τονίζεται- να αναγράφεται με ακρίβεια οι προτεραιότητες και οι δεσμεύσεις των δύο χωρών.
Ο αρχηγός του Νέου Σοσιαλιστικού Κόμματος , Τίτο Πετκόφσκι εξήγησε ότι ο συμβιβασμός της πΓΔΜ θα πρέπει να εμπεριέχει την αναγνώριση της ‘μακεδονικής’ μειονότητας στην Ελλάδα.
Το ‘ΝΣΔΚ’ πιστεύει ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί συμβιβασμός στο ζήτημα του ονόματος. Με το δεδομένο ότι τα ευρωπαϊκά έθνη, μετά από μακροχρόνιους, μεταξύ τους, πολέμους, προχώρησαν στη συμφιλίωση, γιατί η πΓΔΜ και η Ελλάδα δεν μπορούν να κάνουν το ίδιο;», δήλωσε ο Πετκόφσκι (Петковски).Η συμφιλίωση με την Ελλάδα είναι δύσκολη αλλά όχι αδύνατη.Εξέφρασε, μάλιστα, την προθυμία του κόμματος του να προετοιμάσει το σχέδιο της Συνθήκης Φιλίας και Συνεργασίας με την Ελλάδα, αν αποφασίσει η κυβέρνηση των Σκοπίων να προβεί σε ένα τέτοιο βήμα.

«Μια τέτοια συμφωνία, θα μας επιτρέψει να ενταχθούμε άμεσα στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ», είπε ο Πετκόφσκι.
Ο αρχηγός του σκοπιανού κόμματος τόνισε ότι τα «επιχειρήματα είναι με το μέρος μας και δεν χρειάζεται να εφεύρουμε ένα τρόπο ώστε να προσεγγίσουν σε αυτό οι διεθνείς παράγοντες. Ούτε έχει οποιαδήποτε άλλη χώρα τέτοια γλώσσα στον κόσμο, ούτε υπάρχει άλλο έθνος ή κράτος με αυτές τις ιδιότητες που έχει το κράτος αυτό που φέρει το όνομα «Μακεδονία», τόνισε ο ηγέτης του Νέου Σοσιαλιστικού Κόμματος.
πηγη 

1 σχόλιο:

  1. και μετα ξυπνησανε τα παλικαρια απο τη Βαρντασκα.
    Δημητρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή