ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010

ΤΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ !!ΕΝ ΕΤΗ 2010 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΑΪΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ!!

Αποτυπώματα της Παναγίας στο Καρπενήσι!

Τα «Πατήματα της Παναγίας», αλλά και το εικόνισμά της συναντάει ο επισκέπτης στο μονοπάτι που οδηγεί στη Μονή Προυσού στο Καρπενήσι.

Πάνω σε κάθετο βράχο έχουν διαμορφωθεί επτά σχήματα διαφορετικού χρώματος με τη μορφή πατημασιάς, που δείχνουν ακριβώς τα βήματα της Παναγίας, τα ίχνη που άφησε στο δρόμο της για τον Προυσό. Πρόκειται για ένα περίεργο γεωλογικό φαινόμενο που όμως κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να ερμηνεύσει.

Αποτυπώματα της Παναγίας στο Καρπενήσι!Το σημείο που βρίσκεται μόλις 10 χλμ από το μοναστήρι του Προυσού είναι επισκέψιμο και πλήθος πιστών δεν παραλείπουν να κάνουν μία στάση για να προσκυνήσουν με ευλάβεια και ταπείνωση. Μπρελόκ αυτοκινήτων, κλειδιά και κέρματα είναι μόνο μερικά από τα προσωπικά αντικείμενα που αφιερώνουν στην Παναγία οι προσκυνητές. Δειλά-δειλά ανάμεσά τους ξεπροβάλλουν κούκλες μικρών παιδιών «εκλιπαρώντας» για την προστασία των νεαρότερων πιστών.Καραμπινάτη ειδωλολατρεία δηλαδή αλλά η δημοσιογράφος το προσπερνά ανώδυνα!!


Το «ταξίδι» της "θαυματουργής εικόνας"


Το 829 μ.Χ., περίοδος της εικονομαχίας, ο Αυτοκράτορας του Βυζαντίου Θεόφιλος προστάζει να κατέβουν όλες οι βυζαντινές εικόνες και να καούν.


Ένα πλουσιόπαιδο αποφάσισε να σώσει την εικόνα της Παναγίας και τη φυγάδευσε στην Ελλάδα. Ο νέος αποκοιμήθηκε και η εικόνα εξαφανίστηκε μυστηριωδώς.


Έπειτα από μερικά χρόνια, ο νέος ξαναβρήκε την εικόνα σε δύσβατο σημείο της ορεινής Ευρυτανίας, όμως για κακή του τύχη το ιερό κειμήλιο «έκανε φτερά» για δεύτερη φορά. Καλό το παραμύθι αλλά δεν έχει Δράκο δώσε το όνομα του νέου!!!Παίζει σημαντικό ρόλο δεν νομίζεις που ξέρεις μπορεί να τον κάνουν οι χριστιανοί ..Άγιο!!


Η αρχική του σκέψη ότι οι ντόπιοι την έκλεψαν, ξεθώριασε όμως γρήγορα εξαιτίας ενός οράματος.


Ο νέος οραματίστηκε την Παναγία να του λέει πώς διάλεξε αυτό τον τόπο για να «γίνει το Σπίτι της» και εάν ήθελε μπορούσε και ο ίδιος να μείνει κοντά Της. Μαζί με έναν υπηρέτη του έχτισαν τον Οίκο της Παναγίας, στον τόπο που η ίδια τους υπέδειξε. Το σπήλαιο όπου «κρυβόταν» η εικόνα μέχρι να τους φανερωθεί, έγινε αργότερα η Μονή Προυσού, αντλώντας το όνομά της από τη θαυματουργή εικόνα της «Παναγίας της Προυσιώτισσας», και εκείνοι έγιναν οι πρώτοι μοναχοί. Ήταν πια, ο Διονύσιος και ο Τιμόθεος.


Το «δώρο» του Καραϊσκάκη στη Μονή

Κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821, η Μονή έγινε καταφύγιο για πάρα πολλούς αγωνιστές, όπως ο Μάρκος Μπότσαρης, ο Λάμπρος Κατσαντώνης και ο Γεώργιος Καραϊσκάκης.


Μάλιστα ο Γέρος του Μοριά, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη φιλοξενία που του παρείχε η Μονή που είχε σαν αποτέλεσμα και τη γρήγορη ανάρρωσή του από τη θέρμη που τον ταλαιπωρούσε κατά τη διάρκεια του Απελευθερωτικού Αγώνα, δώρισε το ασημένιο κάλυμμα της εικόνας.


Όπλα του Καραϊσκάκη μπορεί να δει κανείς στο σκευοφυλάκιο της Μονής κάτι που μαρτυρά ότι πέρασε από εκεί.Η Παναγία «προστατεύει» το σπίτι της


Κατά περιόδους η Μονή γνώρισε πολλές καταστροφές και λεηλασίες, κυρίως από τα τουρκικά και τα γερμανικά στρατεύματα.


Η Παναγία που έβλεπε να καταστρέφεται το σπίτι της από το αβυσσαλέο μίσος των κατακτητών δε μπορούσε να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Σύμφωνα με μαρτυρίες της εποχής, ένας Γερμανός αξιωματικός επιχείρησε να πυρπολήσει την εκκλησία. Όμως όσες φορές και εάν το προσπάθησε το «αόρατο χέρι» της Παναγίας τον εμπόδιζε, πετώντας τον με δύναμη στο δάπεδο την ώρα που ζητούσε από τους υποτελείς του να μετατρέψουν τα θεμέλια του μοναστηριού σε στάχτη.


Αμέσως μετά την απελευθέρωση, η Μονή παρήκμασε ηθικά και υπέστη οικονομική κακοδιαχείριση, από την οποία την ανόρθωσε ο Αγιορείτης πνευματικός Κύριλλος Καστανοφύλλης, ο οποίος προσεκλήθη για το σκοπό αυτό.Σχόλιο Απολλώνιου:Αυτό είναι το σκοταδιστικό κείμενο της Εβραιόπληκτης  δημοσιογράφου !!            Εν έτη 2010 συνεχίζουν οι χριστιανοί απολογητες να ταΐζουν κουτόχορτο τα πρόβατα!!Μετά την 'Αγία" ζώνη της Παναγίας ,τις "θαυματουργές" εικόνες και το πλήθος  'Αγίων" αντικειμένων της έχουμε τώρα και την Αγία........ πατούσα της Παναγίας!!Το γεγονός ότι η συντάκτρια του κειμένου αναφέρεται σε πνεύμα και τα πνεύματα δεν αφήνουν αποτυπώματα δεν έχει καμιά αξία !!Τα πρόβατα να φάνε το κουτόχορτο είναι το θέμα!!
Μια ακόμη πλαστογράφηση της ιστορίας γίνεται με τη άποψη ότι πάντα η Παναγία προστάτευε τον τόπο λατρείας της!!Μεγάλο μέρος της Μονής κάηκε από τους Γερμανούς στις 16 Αυγούστου του 1944. Καταστράφηκαν πολλά κειμήλια, σκεύη, χειρόγραφα και βιβλία, αλλά ευτυχώς όχι και η πολύτιμη εικόνα της Παναγίας, η οποία είχε τοποθετηθεί σε κρύπτη.Τι έχει να πει η φαντασιόπληκτη  συγγραφέας??
Μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο ξεκίνησε εκ νέου η ανοικοδόμηση της Μονής από τον ηγούμενο Γερμανό, η οποία συνεχίστηκε και στη δεκαετία του 1970 από τον τότε ηγούμενο της μονής και μετέπειτα ηγούμενο της "Ιεράς" Μονής Δοχειαρίου του Αγίου Όρους Γρηγόριο. Η συγκεκριμένη μονή είχε κατηγορηθεί για πλήθος οικονομικών σκανδάλων!!Άξιος ο μισθός της δημοσιογράφου που δεν έκανε καν το κόπο να ψάξει για επιστημονικές εξηγήσεις!!Όπου σταματάει η επιστήμη αρχίζει η χριστιανική παράνοια!!Το περίεργο όλων αυτών των θαυμάτων είναι ότι πραγματοποιούνται από Εβραίους "Θεούς" αλλά αποκλειστικά μόνο στην χριστιανική  Ελλάδα σε καμιά άλλη χριστιανική χώρα δεν γίνονται παρόμοια θαύματα!!Μάλλον οι Νεοέλληνες έχουν την εύνοια της οικογένειας του Ιησού γι' αυτό και η τεράστια ανάπτυξη της χώρας μετά τον εκχριστιανισμό της!!Απολλώνιος!!Υ.Γ. ΜΕΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΙ ΝΟΥΜΕΡΟ ΠΑΤΟΥΣΑ ΕΙΧΕ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου