ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Κυριακή, 1 Αυγούστου 2010

Ρομπότ baby sitter αλλάζει πάνες στα μωρά!

  Τα νέα επιτεύγματά της έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει σε μια έκθεση στο Τόκιο η ιαπωνική ρομποτική βιομηχανία, η πιο εξελιγμένη στον κόσμο, όπου, μεταξύ άλλων, εκτίθενται ρομπότ, τα οποία είναι σε θέση να πιάνουν κουβεντούλες με τους περαστικούς, να σχεδιάζουν αεροπλάνα, να παίζουν με τα παιδάκια και να αλλάζουν πάνες!!
  Το ρομπότ Chapit, το οποίο είναι ευαίσθητο στους ήχους, μπορεί να απαντήσει σε απλές ερωτήσεις και να κάνει αστεία, προορίζεται να κρατά παρέα και να βοηθά μοναχικούς ηλικιωμένους, που αφθονούν στην χώρα του «ανατέλλοντος ηλίου» (αλλά και στις άλλες ανεπτυγμένες χώρες).
Τα «επικοινωνιακά» ρομπότ αυτής της κατηγορίας δεν έχουν κανένα πρόβλημα (αντίθετα με τους ανθρώπους), αν το προχωρημένης ηλικίας «αφεντικό» τους τούς διηγείται ξανά και ξανά την ίδια ιστορία από το ένδοξο παρελθόν.
  Το ήδη βραβευμένο ρομπότ «DiGRO» κάνει την «μπέιμπι-σίτερ» σε πολύ απασχολημένους γονείς, κρατώντας παρέα στα παιδιά τους, όσο εκείνοι εργάζονται. Το ρομπότ μπορεί να χρησιμοποιήσει το Ίντερνετ για να βρει μια εικόνα που θα διασκεδάσει τα παιδάκια ή ακόμα και να τη σχεδιάσει μόνο του.

  Ένα άλλο ανθρωποειδές ρομπότ, σε φάση ανάπτυξης ακόμα από το πανεπιστήμιο Σαϊτάμα, μπορεί να «διαβάσει» τις εκφράσεις του προσώπου των ιδιοκτητών του και να προβλέψει τις επιθυμίες τους. Έχει θηλυκή εμφάνιση, είναι ντυμένο ως οικιακή βοηθός και αρκεί π.χ. ένα βλέμμα από το «αφεντικό», για να του φέρει ένα ποτό! Το ρομπότ αυτό, πέρα από τα νοικοκυριά, θα μπορούσε να κάνει «καριέρα» και σε εστιατόρια ή μπαρ.
  Το ρομπότ με ρόδες «Yurina», δημιούργημα της εταιρίας Japan Logic Machine, μπορεί να σηκώσει από το κρεβάτι στα χέρια του κατάκοιτους ανθρώπους. Μπορεί επίσης να σηκώσει τα πόδια του ασθενούς, να αλλάξει πάνες ή να τους μεταφέρει στο μπάνιο. Είναι, προφανώς, ιδανικό, για οικιακή νοσοκόμα.
ΠΗΓΗ:  www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου