ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2010

Για “σλαβομακεδόνες” στη Φλώρινα μιλάει το Zougla.gr

Όταν την πρώτη φορά, καταγγέλθηκε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, πως σε δελτίο της ιστοσελίδας zougla.gr που διευθύνει, μια δημοσιογράφος αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία», απάντησε πως «πρόκειται περί λάθους εκ παραδρομής».
Κι όμως, δεν πέρασε καν το χρονικό διάστημα που θα έφερνε έξω από τα όρια της μνήμης του μέσου συμπολίτη μας αυτό το «λάθος», κι αυτή η νοοτροπία επανελήφθη! Πρώτο το μεγάλο ειδησεογραφικό μπλογκ troktiko κατήγγειλε στους αναγνώστες του το νέο προδοτικό «ατόπημα» του κου Μάκη, όπου ο αρθρογράφος διερώτονταν αν την στάση του αυτή, την γνωρίζει το κράτος το οποίο έχει και δοσοληψίες μαζί του (δηλ, διαφημίσεις με το αζημίωτο). Εμείς δεν περιμένουμε φυσικά, όπως ο αρθρογράφος(;) του troktikou, να λάβουμε απαντήσεις, διότι η κατάσταση είναι τέτοια που μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα και να γίνουν –όχι και τόσο μεγάλες- υποθέσεις. Το κράτος, το υπουργείο γνωρίζει. Γνωρίζει αλλά αδιαφορεί, καθώς η πάγια τακτική του, είναι «να κάνουμε τη δουλειά μας άρπα-κόλλα» και «πέρα βρέχει».
Εν ολίγοις, οι δουλίτσες με τον κάθε προβεβλημένο να πηγαίνουν καλά κι όλα τα άλλα, είναι δευτερεύοντα.
Στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα λοιπόν zoulga.gr του κου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, αναγράφονται τα εξής σε ένα θέμα με φωτογραφίες από την πόλη της Φλώρινας, τις οποίες έχει τραβήξει ο εικονολήπτης και ρεπόρτερ Αλέκος Βοτσαράς. Το αν το ακόλουθο κείμενο, είναι δικό του, ή κάποιου άλλου είναι κάτι που δεν γνωρίζουμε. Αυτό που όμως γνωρίζουμε, είναι πως ο κος Βουτσαράς, είναι ένας «βετεράνος» εικονολήπτης κι εργαζόμενος στα ΜΜΕ, με μεγάλη εμπειρία στο να κάνει τη δουλειά του κατά τη διάρκεια επεισοδίων διαδηλωτών (με ή και χωρίς εισαγωγικά) με την αστυνομία.
 Εικόνες από το παρελθόν, ερείπια για το μέλλον και graffiti του παρόντος με πολλά «Ενοικιάζεται». Η Φλώρινα των Βλάχων, των Σλαβομακεδόνων των Ελλαδιτών και των Ποντίων, επιβίωσε του χρόνου και προσφέρει την ομορφιά της ανάμεσα από τα χαλάσματα και τις παλιές της δόξες. «ΖΕΠΟΙΝΑ Σ’ ΑΓΑΠΩ» διαβάζεις στον τοίχο. Ακατάληπτο μεν… τρυφερό δε !
 Υπενθυμίζεται πως λίγες μόνο ημέρες πριν το δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, απέρριψε τις καταγγελίες Σκοπιανών που δήλωναν «σλαβομακεδόνες», οι οποίοι αξίωναν «επιστροφή των περιουσιών τους που αρπάχθηκαν από το νεοελληνικό κράτος». Η υπόθεση αυτή, είχε αποτελέσει και τη δικαιολογία πολλών «προοδευτικών» οι οποίοι εξυπηρετώντας τον ψευδοϊστορικό μύθο των Σκοπίων, υποστήριζαν πως η Ελλάδα πρέπει να αναγνωρίσει «σλαβομακεδονική μειονότητα» για να αποφύγει τις κυρώσεις από το δικαστήριο του Στρασβούργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου