ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2010

Ποια χώρα κατέκτησε το Robocup 2010, το παγκόσμιο κύπελλο για ρομπότ;

  Το RoboCup 2010, το Παγκόσμιο Κύπελλο με παίκτες ρομπότ, διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία στη Σιγαπούρη, παράλληλα με το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής!

  Με μοναδική ανθρώπινη παρέμβαση στους αγώνες τους... διαιτητές, τα Robocup ξεκίνησαν το 1993 βασισμένα σε μία ιδέα του ιάπωνα Χιοράκι Κιτάνο.
  Η Ομοσπονδία RoboCup ιδρύθηκε αμέσως μετά, θέτοντας από την αρχή έναν άκρως φιλόδοξο στόχο: το 2050 μια 11άδα πλήρως αυτόνομων ανθρωποειδών ρομπότ, να αγωνιστεί με αντίπαλο την ομάδα των... ανθρώπων που θα έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου!
Η εκπροσώπηση της Ελλάδας από τους κρητικούς "Κουρήτες" !

  Το Μάιο του 2010, διοργανώθηκε στην χώρα μας, το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης. Εκεί οι έλληνες φίλαθλοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα φιλικό τουρνουά με ρομποτικές ομάδες- κάτι σαν προθέρμανση για το RoboCup της Σιγκαπούρης!
  Την Ελλάδα εκπροσώπησαν επάξια, οι "Κουρήτες", η ποδοσφαιρική ομάδα ρομπότ του Πολυτεχνείου Κρήτης! Τα 4 ... κρητικά ρομπότ τύπου AIBO, λειτουργούν αυτόνομα, αφού πριν, επτά φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών αναλαμβάνουν τον προγραμματισμό τους. Τα ρυθμίζουν έτσι ώστε να αναγνωρίζουν την μπάλα, τους συμπαίκτες, τα τέρματα, να μπορούν να κινούνται, να επιτίθενται και να αμύνονται.
  Μιλώντας παλιότερα στην εφημερίδα "Τα Νεα" ο προπονητής της ομάδας, επίκουρος καθηγητής Μιχάλης Λαγουδάκης είχε εξηγήσει ότι "κάθε ρομπότ τύπου ΑΙΒΟ, που αγοράσθηκε από το Πολυτεχνείο για την εκπαίδευση των φοιτητών στον προγραμματισμό μη στατικών υπολογιστών, έχει στο σώμα του έναν υπολογιστή. Αυτός ο υπολογιστής προγραμματίζεται για να κινείται αυτόνομα και με ασύρματη επικοινωνία ελέγχονται και κατευθύνονται οι κινήσεις του από το lap-top του φοιτητή. Τα ΑΙΒΟ που έχουν τη μορφή μικρών σκύλων «βλέπουν» από ενσωματωμένη κάμερα που διαθέτουν. Κινούνται αξιοποιώντας την κάμερα αλλά και μια σειρά από αισθητήρες στο σώμα τους".
Ποιός κέρδισε το... Μουντιάλ των ρομπότ για το 2010;
 Το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο των ρομπότ, έγινε στη Σιγκαπούρη και είχε διάρκεια έξι ημερών. Στο τελικό αγωνίστηκαν δύο γερμανικές ομάδες, του Πολυτεχνείου του Ντάρμσταντ με τα Dribblers και του Ανοικτού Πανεπιστημίου του Βερολίνου με  τα FUmanoids. Νικητές αναδείχτηκαν οι πρώτοι με το συντριπτικό σκορ 7-1!
  Λέτε το γεγονός ότι ο νικητής του RoboCup 2010 ήταν η Γερμανία, να αποδειχτεί... προφητικό και για το Μουντιάλ των... ανθρώπων; Μέχρι την Κυριακή 11 Ιουλίου που θα μάθουμε την απάντηση, μπορείτε να δείτε ένα μέρος του αγώνα μεταξύ των ρομπότ, στο βίντεο που ακολουθεί!
Πηγή: slashgear
            Τα Νεα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου