ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Σάββατο, 10 Ιουλίου 2010

Mέσα σε ελάχιστες ώρες ανατράπηκαν κεκτημένα και δικαιώματα δεκαετιών...

Mέσα σε ελάχιστες ώρες ανατράπηκαν κεκτημένα και δικαιώματα δεκαετιών σήμερα στην Βουλή σε ότι αφορά το ασφαλιστικό καθεστώς των Ελλήνων με την ψήφιση στην Βουλή των άρθρων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, παρά την απεργία των στενογράφων (έβαλαν δόκιμους να κρατήσουν τα πρακτικά!). Η ψηφοφορία του ασφαλιστικού στο σύνολο της θα πραγματοποιηθεί άλλη ημέρα. Η διαδικασία κράτησε κάτι περισσότερο από 1,5 ώρα και περιελάμβανε και ονομαστική ψηφοφορία για μια σειρά άρθρων την οποία ζήτησαν Ν.Δ., ΚΚΕ και ΛΑΟΣ. Οι βουλευτές αποφάσισαν να συμπτύξουν τις 14 ονομαστικές ψηφοφορίες σε μια. Μετά από αρκετά λεπτά ασυνεννοησίας η διαδικασία ξεκίνησε στις 18:30.

Η Νέα Δημοκρατίας υπερψηφίσε τα άρθρα 17 και 43 και καταψήφισε τα υπόλοιπα ενώ ο ΛΑΟΣ υπερψήφισε τα άρθρα 17 και 73 και καταψήφισε τα υπόλοιπα. ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν όλα τα άρθρα. Η Ντόρα Μπακογιάννη ακολούθησε δική της γραμμή, σχολιάζοντας ότι αυτά είναι τα πλεονεκτήματα της ανεξαρτησίας. Ο Γιάννης Δημαράς ψήφισε «παρόν» επί όλων των άρθρων και η Σοφία Σακοράφα ψήφισε «όχι» σε όλα τα άρθρα. Ο Απόστολος Κακλαμάνης υπερψήφισε τελικά όλα τα άρθρα, μετά τις αλλαγές στα άρθρα για τη διαιτησία ενώ την ίδια στάση ακολούθησε και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Διαφορετική γραμμή από αυτή της Νέας Δημοκρατίας ακολούθησε ο Πάνος Καμμένος ενώ θετική ψήφο για όλα τα άρθρα εκτός των 2,3,,4,10,37,38,52 και 75 έδωσε ο Χρήστος Ζώης. Η διαφοροποίηση των Ζώη, Καμμένου και Βορίδη από τη «γραμμή» των κομμάτων τους οφείλεται στο γεγονός ότι η επιστολική ψήφος με την οποία συμμετείχαν στη διαδικασία είχε συνταχθεί νωρίτερα από την τελική απόφαση της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ.


Η συζήτηση επί των άρθρων
Εισόδημα που πήραμε λόγω των εκτάκτων συνθηκών θα το επιστρέψουμε σημείωσε ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, στην παρέμβαση του με την οποία ολοκληρώθηκε η συζήτηση επί των άρθρων του ασφαλιστικού. H συζήτηση ξεκίνησε με την ανακοίνωση του υπουργού Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδου, ότι την Τετάρτη επετεύχθη συμφωνία ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους για το ζήτημα της διαιτησίας. Ο Α.Λοβέρδος ανακοίνωσε, επίσης, ότι για το λόγο αυτό τα επίμαχα άρθρα για την διαιτησία που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο θα αντικατασταθούν με νομοθετική διάταξη βάσει της επιτευχθείσας συμφωνίας. Όσο για Προεδρικό Διάταγμα σχετικά με τα ζητήματα της μεσολάβησης και της διαιτησίας αυτό θα εκδοθεί το αργότερο έως το Δεκέμβριο. Η ανακοίνωση αυτή ήρθε μια ημέρα μετά τη δήλωση του Απόστολου Κακλαμάνη από το βήμα της Βουλής ότι προτίθεται να καταψηφίσει το συγκεκριμένο άρθρο. Ακολούθησε η συγκέντρωση υπογραφών από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να ζητήσουν ονομαστική ψηφοφορία σε ορισμένα από τα άρθρα του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου