ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Κυριακή, 25 Ιουλίου 2010

Τον καλύτερα διατηρημένο κρατήρα στον κόσμο, ανακάλυψε το Google Earth!

Ο κρατήρας που βλέπετε στη φωτογραφία (κλικ για μεγέθυνση) ανακαλύφθηκε από ερευνητές με την βοήθεια του Google Earth. Ονομάζεται Καμίλ και βρίσκεται σε μία απομακρυσμένη ερημο της Αιγύπτου. Σύμφωνα με την εφημερίδα Science, είναι πιθανό να πρόκειται για τον καλύτερα διατηρημένο κρατήρα σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι διαστάσεις του φτάνους περίπου τα 45 μετρα στο πιο πλατύ σημείο και τα 16 μέτρα στο βαθύτερο σημείο του. Χρησιμοποιώντας αυτούς τους αριθμούς οι επιστήμονες υπολόγισαν ότι ο μετεωρίτης που χτύπησε την Γη και προκάλεσε τον κρατήρα, πρέπει να είχε μόλις 1,5 μέτρο διάμετρο και να "ταξίδευε" με ταχύτητα 12.800 χλμ την ώρα!
  Οπως δήλωσε ο υπεύθυνος της  έρευνας Λουίτζι Φόλκο από το Πανεπιστήμιο της Σιέννας, "Αυτός ο κρατήρας είναι τόσο καλά διατηρημένος που θα μας πει πολλά σχετικά με τις συγκρούσεις μετεωριτών μικρής κλίμακας στην επιφάνεια της Γης και τις συνέπειές τους"!
  Οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη καταφέρει να προσδιορίσουν την ηλικία του κρατήρα- όλα όμως δείχνουν ότι πρόκειται για ένα γεγονός λίγων χιλιάδων ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου