ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2010

Βαρύ κατηγορώ για το Facebook

Για παραβίαση προσωπικών δεδομένων και μάλιστα ανθρώπων που δεν διατηρούσαν καν λογαριασμό σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης κατηγορείται το Facebook στη Γερμανία. Ο δημοφιλής ιστότοπος κατηγορείται ότι παραβίασε τον γερμανικό νόμο καθώς συνέλεξε και ταξινόμησε διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e- mail) ανθρώπων οι οποίοι δεν είχαν ποτέ εγγραφεί στους καταλόγους του.
Ο Γιόχαν Κάσπαρ, ένας επίτροπος προστασίας της ιδιωτικής ζωής, απειλέι με πρόστιμα έως και 300.000 ευρώ, ενώ δήλωσε ότι το Facebook έχει κληθεί να απαντήσει επισήμως για το ζήτημα μέχρι τις 11 Αυγούστου.
Το λογισμικό του Facebook έχει την δυνατότητα να "ψάξει" στον ηλεκτρονικό υπολογιστή ενός χρήστη, να εντοπίσει και να αποθηκεύσει το βιβλίο των διευθύνσεων του και να υφαρπάξει τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα ονόματα των κατόχων των e- mail. Σκοπός είναι να προσκαλέσει τελικά αυτούς τους ανθρώπους να γίνουν χρήστες της ιστοσελίδας του.
"Θεωρούμε ότι η καταγραφή των δεδομένων τρίτων είναι ανεπίτρεπτη βάσει των νόμων περί της προστασίας δεδομένων", σημείωσε Γερμανός αξιωματούχος.
Η "εύρεση φίλων" από την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης έχει επικριθεί σε πολλές χώρες παγκοσμίως. Οι μη χρήστες του Facebook λαμβάνουν e-mails που τους ζητούν να προσχωρήσουν και τα οποία φαίνεται ότι προέρχονται από έναν φίλο, αλλά στην πραγματικότητα έχουν αποσταλεί από την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
"Θέλουμε να αποδείξουμε ότι η γερμανική νομοθεσία για την προστασία των δεδομένων ισχύει και για τις ξένες εταιρείες που έχουν χρήστες στη Γερμανία" πρόσθεσε ο Γιόχαν Κάσπαρ. Από την πλευρά του, το Facebook ανέφερε ότι θα απαντήσει σχετικά με το ζήτημα μέσα στο χρονικό διάστημα που του έχει δοθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου