ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010

Άχρηστα τα τέστ DNΑ των ιδιωτικών εταιρειών

Μυστική έρευνα σε τέσσερις μη κατονομαζόμενες εταιρείες που προσφέρουν στο κοινό γενετική ανάλυση και δημιουργία προσωπικού "προφίλ" DNA, προκειμένου να διαπιστώσουν τον κίνδυνο να πάθουν διάφορες ασθένειες πραγματοποιήθηκε από αμερικανικές δημόσιες υπηρεσίες (Government Accountability Office-GAO).
Σύμφωνα με δηλώσεις αμερικανών κυβερνητικών αξιωματούχων σε επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ οι άνθρωποι πού στέλνουν  δείγματα του σάλιου τους σε τέτοιες εταιρείες είναι πολύ πιθανό ότι θα πάρουν δυσερμήνευτα και διαφορετικά αποτελέσματα, με συνέπεια η όλη διαδικασία να είναι παραπλανητική!

Οι ερευνητές του GAO, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, έστειλαν για ανάλυση δείγματα DNA πέντε ατόμων και διαπίστωσαν ότι για την ίδια ασθένεια, ανάλογα με την εταιρεία, προέκυψαν διαφορετικά αποτελέσματα σε ποσοστό 68%.
Τέσσερις από τους πέντε που έλεγξαν το DNA τους, πήραν αποτελέσματα που έρχονταν σε άμεση σύγκρουση με την πραγματική κατάσταση της υγείας τους και με το οικογενειακό ιστορικό τους, ενώ για κάθε γενετική ανάλυση έπρεπε να πληρώσουν από 300 έως 1.000 δολάρια!!!
Η αρμόδια αμερικανική Αρχή, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), δήλωσε ότι ετοιμάζεται να θέσει ρυθμιστικούς κανόνες στην απευθείας πώληση τέτοιων γενετικών τεστ στους καταναλωτές από εταιρείες όπως οι Navigenics Inc, Knome Inc, decode Genetics, Pathway Genomics Corp, 23andMe Inc (η τελευταία υποστηρίζεται από τη Google) κ.α.
Από την πλευρά τους, εκπρόσωποι των παραπάνω εταιρειών, καταθέτοντας ενώπιον της επιτροπής της Βουλής, υπερασπίστηκαν τα τεστ τους, λέγοντας ότι βοηθούν τους καταναλωτές να αλλάξουν τις συνήθειές τους και έτσι να προλάβουν την εκδήλωση ασθενειών (π.χ. διαβήτη).
Όμως ο δρ Τζέιμς Έβανς του πανεπιστημίου της Β.Καρολίνα, που είναι σύμβουλος του GAO, κατέθεσε στην ίδια επιτροπή ότι τα γενετικά τεστ ουσιαστικά είναι άχρηστα στους καταναλωτές, επειδή "κανείς δεν ξέρει πώς να ερμηνεύσει τα αποτελέσματά τους. Αυτό είναι ξεκάθαρο".
π.θ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου