ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Τρίτη, 27 Ιουλίου 2010

Η κακομεταχείριση των ζώων μας εκθέτει διεθνώς

Τουρίστες δηλώνουν σοκαρισμένοι

Απογοητευμένη από την εικόνα που αντίκρισε στην Κρήτη σε ό,τι αφορά τα εγκαταλελειμμένα και και κακοποιημένα ζώα δηλώνει Γερμανίδα δημοσιογράφος, η οποία συγκέντρωσε υλικό για να αναδείξει το θέμα στη χώρα της...

«Έχω μιλήσει με πάρα πολλούς τουρίστες που δηλώνουν σοκαρισμένοι από την εικόνα των εγκαταλελειμμένων ζώων σε διάφορα σημεία των Χανίων. Όλοι λένε ότι δεν θα ξαναβρεθούν στην Κρήτη», δηλώνει στην εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα» η δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο του Βερολίνου και παραγωγός για την τηλεόραση ZDF Claudia Buthenhoff-Duffy.

Ήδη συγκεντρώνει υλικό, φωτογραφίες, κινηματογραφικά πλάνα, συνεντεύξεις προκειμένου να φέρει το θέμα στη δημοσιότητα στη χώρα της.

«Ήλθα στα Χανιά στις 16 Ιουλίου για τις διακοπές μου, μαζί με τον σύντροφο και τα δύο παιδιά μου. Παράλληλα με τις διακοπές, συνεργάστηκα με τον Walter Lassaly, τον διάσημο καμεραμάν που μένει μόνιμα στα Χανιά. Αυτό που αντιμετώπισα με σόκαρε. Στους δρόμους,σε πλατείες, έξω από κτήρια, ακόμα και σε παραλίες είδα πάρα πολλά εγκαταλελειμμένα ζώα, τραυματισμένα, πεινασμένα και σε άσχημη κατάσταση. Έχω ζώα στο σπίτι και πραγματικά η καρδιά μου δεν μπορούσε να αντέξει αυτήν την εικόνα. Οδηγώντας σε διάφορα σημεία είδα ότι το πρόβλημα είναι σχεδόν παντού και ξεκίνησα όπως μπορούσα, έχοντας στο αυτοκίνητό μου κάποιες τροφές για τα ζώα και νερό. Ένα μεγάλο μέρος των διακοπών μου το πέρασα έτσι φροντίζοντας τα ζώα», προσθέτει.

Εκτός από τη δική της κάκιστη γνώμη για την κατάσταση στην Κρήτη, η δημοσιογράφος συγκέντρωσε μαρτυρίες και απόψεις και άλλων τουριστών από τη Γερμανία και τις Σκανδιναβικές χώρες, οι οποίοι μιλούν για το ζήτημα των αδέσποτων ζώων. Όλοι εκφράζουν την έντονη αγανάκτησή τους για τα όσα είδαν στον τόπο διακοπών τους

«Αποφάσισα να κάνω ιδιαίτερη αναφορά στον ραδιοφωνικό σταθμό που δουλεύω, να γράψω σε εφημερίδες και περιοδικά και να κάνω και ένα ντοκιμαντέρ για τα τραυματισμένα, χτυπημένα και εγκαταλελειμμένα ζώα», αναφέρει η Duffy, προαναγγέλλοντας πως θα ενημερώσει και τη Γερμανική Υπηρεσία που σχετίζεται με τα μέσα ενημέρωσης.

«Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί και πρέπει όλοι μαζί να συμβάλουμε ώστε να δοθεί ένα τέλος», τονίζει.

Απευθυνόμενη στους πολίτες των Χανίων, η δημοσιογράφος ζητεί τη στήριξη και τη συμβολή τους: «Θα πρέπει να ξέρουν ότι το κάθε ζώο είναι μια ζωντανή ψυχή. Προσπαθήστε να τα ταΐσετε, να τους προσφέρετε μια ζεστή αγκαλιά. Γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος».

Η δημοσιογράφος επισημαίνει την ανάγκη να συμβάλουν στη δημιουργία ενός καταφυγίου οι αρχές και οι πολιτικοί.
«Ξέρω ότι από την Ε.Ε. δίνονται πολλά χρήματα για τέτοιες δράσεις. Τι συμβαίνει εδώ; Εχουν δοθεί χρήματα ; Εχουν αξιοποιηθεί; Δεν έχουν αξιοποιηθεί;»

Ήδη η Γερμανίδα δημοσιογράφος έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια να υιοθετήσει κάποια ζώα και να τα μεταφέρει στη χώρα της και το ίδιο συστήνει και σε άλλους τουρίστες.

«Όταν βλέπεις αυτές τις εικόνες σε έναν τόπο δεν μπορείς να ξαναγυρίσεις. Είναι πολύ μεγάλη η ζημιά που γίνεται σε βάρος του τουρισμού», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου