ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Σάββατο, 3 Ιουλίου 2010

ΤΟ Κ.Κ.Ε ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ?????

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Δυναμώνει η πολύμορφη παρέμβαση στους μετανάστες
Ξεκίνησαν κι εκεί δωρεάν μαθήματα ελληνικών για μετανάστες
Μεγάλη είναι η συμμετοχή στα μαθήματα του ΠΑΜΕ

Δωρεάν μαθήματα ελληνικών ξεκίνησε προχτές και η Γραμματεία Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ για τους μετανάστες της περιοχής, δυναμώνοντας την πρωτοβουλία που έχουν ξεκινήσει κεντρικά οι ταξικές δυνάμεις. Ετσι, μετανάστες εργαζόμενοι και άνεργοι, από την Ινδία, το Πακιστάν κτλ., που βιώνουν στο πετσί τους με τον πλέον τραγικό τρόπο την ένταση


της εκμετάλλευσης, παλεύουν μέρα νύχτα για μεροκάματα της πείνας, έπιασαν στυλό και τετράδια με περίσσια όρεξη και ενθουσιασμό προκειμένου να μάθουν να μιλούν, να γράφουν, να συνεννοούνται μεταξύ τους και με τους Ελληνες εργαζόμενους. Μια πρωτοβουλία που έχει τεράστια πρακτική σημασία για την αντιμετώπιση καθημερινών ζητημάτων που αντιμετωπίζουν μέσα και έξω από το χώρο δουλειάς, σημαντική για την ενίσχυση της οργάνωσης, την κοινή πάλη ξένων και ντόπιων εργαζομένων. Προχτές, πρώτη μέρα έναρξης των μαθημάτων που θα γίνονται κάθε Κυριακή, συγκεντρώθηκαν 40 περίπου μετανάστες χωρισμένοι σε δυο γκρουπ. Δάσκαλοι ανέλαβαν εκπαιδευτικοί εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, να διδάξουν την ελληνική γλώσσα ενώ τα μαθήματα δεν ασχολούνται μόνο με τη γραμματική και το λεξιλόγιο, αλλά ειδική σημασία έχει και η διαπαιδαγώγηση με τις αξίες και τα ιδανικά της ταξικής πάλης.


Αλλωστε οι ταξικές δυνάμεις δίνουν ειδική προτεραιότητα στη δράση για την ταξική συσπείρωση και οργάνωση μεταναστών κι Ελλήνων εργατών. Σε αυτή την κατεύθυνση και με «μαγιά» μετανάστες από χώρους όπου το προηγούμενο διάστημα δόθηκαν σημαντικές μάχες (π.χ. εργοστάσιο «ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ», οικοδομή) έγιναν το προηγούμενο διάστημα περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους και στέκια μεταναστών με ανακοίνωση μεταφρασμένη στα ινδικά, πακιστανικά, αλβανικά. Πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις με συμμετοχή εκατοντάδων μεταναστών από την Ινδία, το Πακιστάν, τη Νιγηρία. Εκεί αναδείχθηκαν τα σοβαρά προβλήματά τους (απλήρωτη και μαύρη εργασία, ανεργία, άδεια παραμονής, χορήγηση ασύλου, συνθήκες διαβίωσης, ιατροφαρμακευτική κάλυψη, προβλήματα επικοινωνίας εξαιτίας της γλώσσας κ.ά.) αλλά και η διέξοδος σ' αυτά που απαιτεί την ενίσχυση των ταξικών αγώνων. Συγκροτήθηκε Επιτροπή Αγώνα. Μάλιστα, ήδη καταγράφονται νέες εγγραφές σε σωματεία όπως αυτά των Οικοδόμων και των Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Επιπλέον, οι ταξικές δυνάμεις βρίσκονται στο πλευρό τους και με δωρεάν νομικές υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου