ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010

Αποχαιρέτισαν το Σωκράτη Γκιόλια με τον εθνικό ύμνο

Το Σωκράτη Γκιόλια, τον 37χρονο δημοσιογράφο ο οποίος εκτελέστηκε εν ψυχρώ στην είσοδο της πολυκατοικίας που διέμενε, αποχαιρέτισαν συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι του, με τον εθνικό ύμνο «όπως ο ίδιος θα ήθελε» όπως είπε ο τελετάρχης στον ιερό ναό των Αγίων Αναργύρων Ηλιούπολης.

Στη νεκρώσιμη ακολουθία χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από πλήθος ιερέων ενώ το στερνό αντίο στον τραγικό ρεπόρτερ είπαν συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι στις 5.30 στο νεκροταφείο Ηλιούπολης.

Η έγκυος σύζυγός του Αδαμαντία 32 ετών, ο δίχρονος γιός του Ευθύμιος, τα αδέλφια και οι συγγενείς του εκλιπόντος, άφωνοι από τον πόνο είχαν εκφράσει την επιθυμία να μην υπάρξουν επικήδειοι λόγοι. Διότι όπως επισήμανε ο ιερέας, «κανένας λόγος δεν μπορεί να τους δώσει παρηγοριά. Οφείλουμε να αφήσουμε την Αδαμαντία να μιλήσει στο γιο της και το αναμενόμενο τέκνο της με αγάπη για τον επίγειο άγγελο που θέλησε την αλήθεια και την δικαιοσύνη για όλους τους ανθρώπους. Αυτή του η επιθυμία τον οδήγησε να γίνει μάρτυρας και να παραμείνει έτσι στη μνήμη μας. Η μνήμη αυτή τώρα πρέπει να δώσει στους επόμενους που ακολουθούν το δρόμο που είχε επιλέξει, τη θέληση να κρατήσουν τη δική του ρομφαία για την αλήθεια τη δικαιοσύνη και την ανιδιοτέλεια».

Στην κατάμεστη εκκλησία όπου παντρεύτηκε και βάφτισε το παιδί του ο Σ. Γκιόλιας, εντυπωσιακή ήταν η υπεράριθμη παρουσία συναδέλφων του δημοσιογράφων, γεγονός το οποίο αποδόθηκε από το μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Νανά Νταουντάκη και τον πρόεδρο του ΠΣΑΤ Παύλο Γερακάρη «στο σοκ και στο αναπάντητο ερωτηματικό που αφήνει η ωμή βαρβαρότητα και η τυφλή βία σε βάρος ενός απλού καθημερινού αντισυστημικού ρεπόρτερ».
Επίσης παρέστησαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής συνοδευόμενος από τον νομαρχιακό σύμβουλο Ιάκωβο Προμπονά, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος, ο πρώην Γ.Γ. Αθλητισμού και αθλητής του στίβου Κώστας Κουκοδήμος, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, ο Θέμος Αναστασιάδης, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος, μέλη προεδρείων οργανώσεων του Τύπου και του Αθλητισμού, ο δικηγόρος του κ. Μαρακάκης και ο Β. Καπερνάρος.

Ακόμη πολύς κόσμος ήταν από τον αθλητικό χώρο όπως ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής και ο πρώην πρόεδρος Στράτος Μολυβάς, οι πρώην αθλητές Λάμπρος Παπακώστας, η Βούλα Πατουλίδου, ο Κυριάκος Ιωάννου, η Φανή Χαλκιά και ο προπονητής Χρήστος Τζέκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου