ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ:Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ "ΑΔΕΛΦΕΣ"ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΦΟΡΕΣΑΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΦΕΣΙ!!


www.kalami.net   ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ..
'Ενας από ΗΠΑ έγινε Τούρκος υπήκοος: Ο Μητροπολίτης Δαρδανελίων Νικήτας (Λούλιας), που γεννήθηκε στις ΗΠΑ, μεγάλωσε στο Τάρπον Σπρινγκς Φλόριδας και διατέλεσε 10 χρόνια μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ... Ελληνορθόδοξοι, ρασοφόροι-γιουσουφάκια, γίνονται εθελοντικά Τούρκοι υπήκοοι... Εδώ και δεκαετίες η Ελλάδα, γιά χάρη του Πατριαρχείου, συνεχώς υποχωρεί προ των τουρκικών αξιώσεων.Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας
...


Ενορίας της Αγίας Σοφίας κ. Κρις Σπύρου, πληροφορηθείς την τουρκοποίηση του Μητροπολίτη Δαρδανελίων κ. Νικήτα, δήλωσε στο «Καλάμι», 3 Ιουνίου '10:
«Θέλω να πληροφορήσω τον σεβασμιότατο μητροπολίτη κ. Νικήτα ότι ο Αθηναγόρας ονομάζονταν Αριστοκλής Σπύρου. Ως Απόδημος και ως Σπύρου, από την ίδια την οικογενειακή ροή με τον αείμνηστο πατριάρχη, αισθάνομαι ντροπή και αγανάκτηση για τον Αθηναγόρα που τον υποχρέωσαν να γίνει Τούρκος υπήκοος για να αναλάβει το Πατριαρχείο πιστεύοντας ότι θα μπορούσε να αλλάξει την Οθωμανική κατοχή της Ορθοδοξίας.
Δυστυχώς πέθανε και ο Αριστοκλής Σπύρου «Αθηναγόρας», βλέποντας την τελική εξόντωση της ορθοδοξίας και του ελληνισμού, από την Πόλη και την Ανατολή.
Τώρα, θυσιάζουμε την ελληνικότητά μας έξω από την Πόλη στο βωμό της τουρκοποίησης της έδρας της ορθοδοξίας. Αίσχος σας. Και, όπως λένε στο «χωριό» σας, shame on you! Να σας χαίρονται οι αφέντες σας».

Να σας «χαιρόμαστε» σεβασμιότατε!... Ανοικτή επιστολή προς τον κ. Νικήτα (Λούλια).
Να σας χαιρόμαστε σεβασμιότατε Μητροπολίτη Δαρδανελίων κ. Νικήτα, που γίνατε Τούρκος υπήκοος και, κυρίως, να σας χαίρονται οι γονείς των μαθητών και φοιτητών του «Αθηναγορείου» Ορθόδοξου Θεολογικού Ινστιτούτου (Μπέρκλεϊ , Καλιφόρνια) το οποίο διευθύνετε. Σίγουρα έχουν εξασφαλίσει για τα βλαστάρια τους «ντοκτορά» στο μάθημα της Οθωμανικής Προπαγάνδας.
Κάνατε «σεφτέ» (έτσι δεν λέτε στην ΤουρκίαWink κ. Νικήτα, πρώτος και, ελπίζουμε, μόνος μεταξύ των Ιεραρχών μας στην Αμερική, στην επαίσχυντη για Έλληνα (και δη εν αποδημία ευρισκόμενο) Ιεράρχη απόκτηση της τουρκικής υπηκοότητας. Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Αθανασίου Διάκου και του Παπαφλέσσα, αν τους έχετε, βέβαια, ακουστά.
Εντύπωση προξενεί, ωστόσο, η «αφοπλιστική» σας δήλωση πως «αν είναι για να ενισχύσουμε το Πατριαρχείο θα κάνω τα πάντα». Και την ψυχή στον διάβολο, αν χρειαστεί, Δέσποτα; Κύριε Ελέησον!
Και η συνείδησή σας; Έστω και το «μικρό» κομμάτι της που αφορά την ομολογία σας: «από μία άποψη ναι»; Σας σώζει την ψυχή, νομίζετε, η παιδιάστικη «καταφυγή» στην υπηκοότητα του Πατριάρχη; Αυτός, τουλάχιστον, δεν είπε ποτέ ότι είναι ή ότι νιώθει Έλληνας! Τούρκος δηλώνει και, μάλιστα, «υπερήφανος» για την πατρίδα του την Τουρκία, και, καθ' α τον αφορά προσωπικώς, καλά κάνει.
Εσάς, όμως, κατ΄ οικονομίαν πλέον σεβασμιότατε, δεν ενοχλεί την θρησκευτική σας συνείδηση (και τη συνείδηση όσων ιεραρχών υποκύψουν τελικά στην ανίερη όσο και ανιστόρητη πατριαρχική μεθόδευση) ότι έτσι γίνεσθε άμεσα συνεργός στην ολοκλήρωση του «ολοκαυτώματος της Ορθοδοξίας» που ξεκίνησαν οι Οθωμανοί Τούρκοι το 1832 και με πλήρες σχέδιο το συνεχίζουνε αδιάλειπτα μέχρι και σήμερα; Μέχρι και την ολοκληρωτική υποταγή και εξαφάνιση της Ορθοδοξίας στο μέλλον κάτω από την μπότα των Οθωμανών, με την τουρκοποίηση των Ορθοδόξων Ιεραρχών.
Βγάλατε τα ελληνικά από τις Εκκλησιές μας. Βγάλατε τα ελληνικά από τα σχολειά μας. Τώρα υποχρεώνετε τα παιδιά μας να έχουν πνευματικούς «ηγήτορες» εθελοντές ραγιάδες!
Μην προχωρήσετε στο ανοσιούργημα, σεβασμιότατε. Αφήστε τον Πατριάρχη να έχει όποια υπηκοότητα του επιβάλλουν, αφού εκείνος δεν έχει, δυστυχώς, το ψυχικό και θρησκευτικό σθένος να αγωνισθεί για τα αυτονόητα. Το κάτω της γραφής, φθάνει ένας τσέτης. Γιατί να αποκτήσουμε στρατιές τσέτηδων;
(Αθηναίος, 4 Ιουνίου '10)

Εδώ και δεκαετίες η Ελλάδα, για χάρη του Πατριαρχείου, συνεχώς υποχωρεί προ των τουρκικών αξιώσεων... Ποιοί μητροπολίτες-''αδελφές'', δέχτηκαν να βάλουν ''τουρκικό φέσι''...Ρασοφόροι-γιουσουφάκια κάνουν τεμενάδες προ του ληξιάρχου της Κωνσταντινούπολης, με την ελπίδα ότι κάποτε θα ικανοποιηθούν οι μωροφιλοδοξίες τους... Kαι στις ΗΠΑ, νεόπλουτοι καραγκιόζηδες κατάντησαν δουλοπρεπή ανθρωπάκια των οικονομικών ορέξεων του Βαρθολομαίου και του ''νταβατζή'' Αλεξ. Καρλούτσου, δημιουργώντας στρατιές γελοίων ''αρχόντων'', νεογενίτσαρων σφογγοκωλάριων, με ''λιλιά'', που τους στοιχίζουν 100.000 δολ. και μόνη έννοια έχουν, το άνοιγμα της...θεολογικής Σχολής Χάλκης!

Επιζήμιος κι επικίνδυνος γιά τον Ελληνισμό ο ''οικουμενικός'' Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Σύμφωνα με τον τεσκερέ (διάταγμα) του 1923 για την εκλογή Πατριάρχη, το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν μόνον οι αρχιερείς του Πατριαρχείου που εδρεύουν στην Τουρκία και είναι εκ γενετής Τούρκοι υπήκοοι. Το 1970 δημοσιεύτηκε ένα talimat (απόφαση) του νομάρχη Κωνσταντινουπόλεως, σύμφωνα με το οποίο, όταν χηρεύει ο πατριαρχικός θρόνος, υποβάλλεται στη νομαρχία κατάλογος ονομάτων όλων όσοι έχουν δικαίωμα να εκλεγούν στο πατριαρχικό αξίωμα και ο νομάρχης έχει πλήρη δυνατότητα να διαγράφει όσους δεν είναι αρεστοί!
Το δράμα αρχίζει από τη στιγμή που η πρόταση αυτή έγινε ασμένως δεκτή από Καραμανλή και Ντόρα και, αργότερα, από τον Βαρθολομαίο, αντί να τον πιέσουν για αλλαγές στο νομικό καθεστώς. Η ελληνική πλευρά ουσιαστικά δεν ζήτησε να καταργηθεί κανένα από τα νομοθετικά κείμενα που ισχύουν και αρκέστηκε να αποδεχθεί την πρόταση Ερντογάν, η οποία στην πραγματικότητα επιτρέπει στην Τουρκία να παρεμβαίνει πιο ενεργά και σε αρχιερείς που υπηρετούν και σε άλλες χώρες υπό τη σκέπη του Πατριαρχείου: στη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη, την Αμερική, την Αυστραλία και την Άπω Ανατολή.
Επίσης, σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας, όπως η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και το Άγιον Όρος. Ακόμη, η πνευματική του δικαιοδοσία εκτείνεται στις λεγόμενες Νέες Χώρες (Ήπειρος, Μακεδονία, Δ. Θράκη, νησιά του Αιγαίου).
Στις 19 Οκτ. 2009 ο Βαρθολομαίος έστειλε σε όλους τους αρχιερείς του Πατριαρχείου εγκύκλιο επιστολή, με την οποία εξέφραζε τις θερμές ευχαριστίες προς την «Έντιμον Κυβέρνησιν της Τουρκίας», που απεφάσισε να τους παράσχει, αν οι ίδιοι το επιθυμούν, την υπηκοότητά της, και παρότρυνε τους αρχιερείς να αποδεχθούν την «ευγενή προσφορά» και να υποβάλουν σχετικές αιτήσεις.
Μέχρι σήμερα στην προτροπή του Βαρθολομαίου έχουν ανταποκριθεί 15 μητροπολίτες, αλλά στο διαδίκτυο αναφέρονται τα ονόματα 12.
Αυτοί, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι:
* Εκκλησία Κρήτης: 1. Αρκαλοχωρίου-Καστελίου-Βιάννων Ανδρέας, 2. Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιος, 3. Κισσάμου-Σελίνου Αμφιλόχιος, 4. Πέτρας-Χερσονήσου Νεκτάριος.
* Εκκλησία Δωδεκανήσου: 1. Καρπάθου-Κάσου Αμβρόσιος, 2. Σύμης Χρυσόστομος.
* Εκκλησίες της Διασποράς: 1. Αυστρίας Μιχαήλ, 2. Ιταλίας Γεννάδιος, 3. Δαρδανελλίων Νικήτας 4. Μπουένος Άιρες Ταράσιος, 5. Νέας Ζηλανδίας Αμφιλόχιος, 6. Πισσιδίας Σωτήριος.
Το ζήτημα πλέον όμως είναι οι εθνικοί κίνδυνοι που θα προκύψουν με την ενέργεια των «15». Αυτοί δεν περιορίζονται στο γεγονός ότι έχουμε 15 μητροπολίτες τόσο ανόητους ώστε να νομίζουν ότι θα αναρριχηθούν στον οικουμενικό θρόνο. Δεν σκέφθηκαν αυτοί οι 15 σπουδαρχίδες τι παρεμβάσεις θα δέχονται επί μονίμου βάσεως στα καθήκοντά τους από τις τουρκικές αρχές; Λόγου χάριν, θα μπορούν να χοροστατήσουν σε δοξολογία στην Κρήτη ή τα Δωδεκάνησα και όχι μόνο την 25 Μαρτίου, όταν αυτή η ενέργειά τους μπορεί να χαρακτηριστεί ως αντιτουρκική εκδήλωση;
Αν ο Ερντογάν όντως ενδιαφερόταν για το μέλλον του Πατριαρχείου, θα μπορούσε να καταργήσει τον τεσκερέ και το ταλιμάτ, δηλαδή να επιτρέψει την εκλογή ως Πατριάρχη οποιουδήποτε αρχιερέα του Πατριαρχείου και να του χορηγήσει στη συνέχεια την τουρκική υπηκοότητα, εφ' όσον δεν την είχε, αντί να τους κάνει όλους από πριν Τούρκους υπηκόους.

Ιεράρχες της ελληνο-Ορθοδοξίας γίνονται εθελοντικά Τούρκοι
Ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος ενσυνείδητα ή ασυνείδητα με τις ενέργειές του συντηρεί και προωθεί το παλιό σχέδιο των Τούρκων που είναι να κρατούν την Ορθοδοξία κάτω από την μπότα των Οθωμανών! Τελευταίο «κατόρθωμά» του αποτελεί το γεγονός ότι έχει παρασύρει τέσσερις Ιεράρχες, μέλη της Ιεράς Συνόδου Κρήτης, τους Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιο, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριο, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα και Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο να αποδεχθούν την τουρκική υπηκοότητα!
fwto-grifosΟι Ιεράρχες αυτοί (ταλαίπωρη Κρήτη θα τουρκέψεις εν έτη 2010!) μετέβησαν, όπως έγινε γνωστό από δημοσιεύματα, στο Φανάρι και είχαν συνάντηση με εκπροσώπους της τουρκικής κυβέρνησης, προκειμένου να λάβουν την τουρκική υπηκοότητα για να μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα για την εκλογή τους στον «Οικουμενικό» Θρόνο!
Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος (του οποίου έχει αποφασιστεί η οσονούπω ...;καρατόμηση από τον Πατριάρχη!) με την πρόφαση ότι οι Ιεράρχες της Αμερικής κωλύονται από κάποιο ανεξήγητο γεγονός έχει δηλώσει ότι δεν είναι δυνατόν να λάβουν την τουρκική υπηκοότητα. Άγνωστο παραμένει, ωστόσο, το τι θα πράξουν οι λοιποί Ιεράρχες των λεγομένων Νέων Χωρών και της Αποδημίας και αν και αυτοί θα θελήσουν να τηρήσουν τους όρους της Οθωμανικής αυτοκρατορίας του 1862 όταν επέβαλαν την τουρκοποίηση της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Σύντομα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το «Καλάμι», θα αποκαλυφθούν επισήμως και από σημαίνουσα πηγή στην Αθήνα επίσημα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ που θα αποκαλύπτουν τις μεθοδεύσεις των Οθωμανών.
Και για να μην μας λέει ο κ. Βαρθολομαίος ότι η τουρκοποίηση των Ελλήνων Ιεραρχών είναι τάχατες ο μόνος δρόμος για να θέσουν υποψηφιότητα οι Ιεράρχες για το Φανάρι, του λέμε ότι όφειλε να αγωνίζεται σε όλα τα διεθνή φόρα για να καταπέσει το σχέδιο των Τούρκων Οθωμανών να διοικούν, μέσω του «Οικουμενικού Πατριαρχείου» την Ορθόδοξη Εκκλησία παντού στον κόσμο! Αν θέλει δε να εξασφαλίσει «διαδοχή», να πείσει τον πρωθυπουργό της Τουρκίας κ. Ταγιπ Ερντογάν όχι να τουρκοποιήσει9 όλους τους Ιεράρχες της Ορθοδοξίας, αλλά να απονείμει ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ την τουρκική υπηκοότητα στον ΕΝΑΝ Ιεράρχη που θα έχει εκλεγεί ως νέος Πατριάρχης και θα έχει γίνει αποδεκτός -έστω- και από την Τουρκία ...;
Ερωτηθείς από το «Καλάμι», σχετικά με την τουρκοποίηση των Ιεραρχών, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας κ. Κρις Σπύρου, ο οποίος έχει εξαγγείλει ότι στις 17 Σεπτεμβρίου 2010 οι Αγιασοφίτες θα επισκεφθούν την Κωνσταντινούπολη για να τελέσουν Θεία Λειτουργία στην Αγία του Θεού Σοφία, στα πλαίσια του αγώνα να αποκατασταθεί η Αγιά Σοφιά ως ο Καθεδρικός Ναός της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης, δήλωσε: «Είναι έσχατο σημείο ντροπής να διαβάζει κανείς στις εφημερίδες και ιδιαίτερα στις 29 Μαΐου 2010 δημοσιεύματα τα οποία αναγγέλλουν την εθελοντική τουρκοποίηση Ιεραρχών της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Κρίμα», είπε και πρόσθεσε: «Κάποτε Ιεράρχες της Ορθοδοξίας προτιμούσαν να πεθάνουν παρά να γίνουν Τούρκοι. Σήμερα, όταν ρωτήσει κανείς τους συγκεκριμένους Ιεράρχες, <γίνεσαι Τούρκος Δέσποτα, τη ράτσα σου ν' αλλάξεις, να προσκυνήσεις την Τουρκιά Δεσπότης τους να γίνεις>, φωνάζουν, ναι. Να τους χαίρονται. Αυτοί που τους απέκτησαν».
«Θέλουν να γίνουν Οικουμενικοί Πατριάρχες. Ήθελα να ξέρω ποιά Ιερά Σύνοδος της θρησκείας μου ενέκρινε την ύπαρξη Τούρκου Οικουμενικού Πατριάρχη της Ορθοδόξου Χριστιανικής Εκκλησίας. Πρέπει να τρίζουν τα κόκκαλα του Αθανάσιου Διάκου. Και να τρίζουν από ντροπή», κατέληξε ο κ. Κρις Σπύρου.
(Αθηναίος, 29 Μαίου '10)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου