ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010

Ανακάλυψαν και δεύτερο νεολιθικό μνημείο στο Στόουνχεντζ

Ανακάλυψαν και δεύτερο νεολιθικό μνημείο στο ΣτόουνχεντζΈνα δεύτερο μνημείο της νεολιθικής εποχής (henge) κατασκευασμένο από μεγάλιθους ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι σε απόσταση 900 μέτρων από το γνωστό Στόουνχεντζ στο Γουΐλτσιρ της Βρετανίας.
Ως την «πιο ενδιαφέρουσα ανακάλυψη στην περιοχή τα τελευταία 50 χρόνια» χαρακτήρισαν οι αρχαιολόγοι τη συγκεκριμένη κατασκευή από μεγάλιθους.
Πρόκειται για ένα μνημείο που έχει κατασκευαστεί από γιγάντιους λίθους που περιβάλλονται από μία κυκλική τάφρο, η οποία περιβάλει έναν μικρότερο κύκλο από βαθιές κοιλότητες, οι οποίες έχουν διάμετρο ένα μέτρο.
Μετά από έρευνα αξίας πολλών εκατομμυρίων λιρών, οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι στις κοιλότητες (λάκκους) ήταν τοποθετημένα ξύλινα δοκάρια. Όπως φαίνεται από τα σχήματα, η κατασκευή έχει δύο εισόδους, μία νοτιοδυτική και μία νοτιοανατολική, και μέσα στον κύκλο βρίσκεται ένας μικρός λόφος .
Με τα στοιχεία που ανακαλύπτονται σταδιακά, σχηματίζεται μια πιο ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με το πώς ήταν ακριβώς κατασκευασμένο το Στόουνχεντζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου