ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010

Προσμένοντας την Ανάσταση της "ΟΜΟΝΟΙΑΣ".


Συνεδρίασε το Σάββατο το Γενικό Συμβούλιο της "ΟΜΟΝΟΙΑΣ" στους Αγίους Σαράντα, χωρίς να υπάρχει η απαιτούμενη απαρτία των 2/3, αφού η παρόντες ήταν κάτω από 25 σε σύνολο 45μελλών. Όμως βγήκαν ορισμένα συμπεράσματα από τη συνεδρίαση, τα οποία είναι κρίσιμα ως προς την ερμηνεία τους.Αυτή τη στιγμή η "Ομόνοια" εμφανίζεται ως "ουρά" του ΚΕΑΔ και μάλλον ο Πρόεδρος του Βαγγέλης Ντούλες επιδιώκει τη σταδιακή εξαφάνισή της και την καθιέρωση του ΚΕΑΔ ως μόνου πολιτικού εκπρόσωπου και φορέα της Ελληνικής Μειονότητας.
Αν είχε τη δυνατότητα, όπως δείχνουν τα...

πράγματα, θα καταργούσε άμεσα την "Ομόνοια". Αλλά η "Ομόνοια" είναι ριζωμένη στις συνειδήσεις των Βορειοηπειρωτών. Από τις εκλογές έως σήμερα το ΚΕΑΔ είχε τον πρώτο ρόλο και λόγο και στην Ελλάδα και στην Αλβανία, ενώ η "Ομόνοια" παρουσιάζει εικόνα διάλυσης, την οποία δημιουργούν οι ίδιοι που διαδίδουν ότι φροντίζουν για την αναδιάρθρωσή της.

Ο Γενικός Πρόεδρος της Ομόνοιας Βασίλης Μπολάνος, εξαιτίας της θαρραλέας και ασυμβίβαστης στάσης του προς τους Αλβανούς, απολαμβάνει της συμπάθειας και της εκτίμησης των Βορειοηπειρωτών. Είναι, όμως, αδύνατο να παρέμβει ουσιαστικά και να ανατρέψει την κατάσταση, αφού δεν ελέγχει ή δεν προσπάθησε να ελέγξει το Γενικό Συμβούλιο. Αυτό στην πλειοψηφία του, μετά τις αποχωρήσεις, αποτελείται, από ανθρώπους που πρόσκεινται στον Ντούλε.

Ο Ντούλες φοβάται, παρότι προσπαθεί επιμελώς να το κρύψει, ότι το νέο κόμμα θα κερδίσει μεγάλο ποσοστό των Βορειοηπειρωτών. Ενώ οι εξελίξεις τρέχουν το νέο κόμμα δεν έκανε καμία ουσιαστική πρόταση για τη μειονότητα και ασχολούνται μόνο με τα οργανωτικά. Είναι επίσης δύσκολο να επιβιώσουν όλες οι συνιστώσες που το απαρτίζουν, αλλά, και μόνο από αντίδραση προς το ΚΕΑΔ, αναμένεται να πάρει πολλούς ψήφους.

Η "Ομόνοια" θα μπορούσε, μάλλον μπορεί, να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο. Ας σεβαστούν όλοι την ιστορία της και ας γίνει η σημαία αναφοράς και συσπείρωσης του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου