ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Σάββατο, 3 Ιουλίου 2010

Τα γονίδια της μακροζωίας καταστρέφουν τις ασθένειες

 
Πιο κοντά στο μυστικό της μακροζωίας βρίσκονται οι επιστήμονες, οι οποίοι ανακάλυψαν ένα μοτίβο γονιδίων που αποκαλύπτει με μεγαλύτερη ακρίβεια ποιος έχει περισσότερες πιθανότητες να υπερβεί τα 100 έτη ζωής –ακόμη και όταν διαθέτει γονίδια που σχετίζονται με ασθένειες.

Τα ευρήματα των επιστημόνων, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Science, ανοίγουν το δρόμο για την πρόβλεψη των ανθρώπων που θα ζήσουν τουλάχιστον για έναν αιώνα, σύμφωνα με το Reuters.


Πολλές ομάδες επιστημόνων έχουν μέχρι σήμερα εντοπίσει μοτίβα γονιδίων που σχετίζονται με τους υπεραιωνόβιους. Η ομάδα της δρος Πάολα Σεμπαστιάνι και του δρος Τόμας Περλς από το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης υποστηρίζουν ότι η δική τους έρευνα εγγυάται τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια.

Η ερευνητική ομάδα της Βοστόνης μελέτησε 1000 ανθρώπους που έχουν ξεπεράσει τα 100 έτη και σύγκριναν τα ευρήματά τους με τα γενετικά μοτίβα 1200 άλλων τόμων προκειμένου να εντοπίσουν τα μυστικά της μακροζωίας τους.

Προς έκπληξή τους, διαπίστωσαν ότι όσοι ζουν περισσότερο χρόνια φέρουν επίσης γονίδια που σχετίζονται με ασθένειες, όπως όλοι οι υπόλοιποι. Τα «γονίδια της μακροζωίας», όμως, φαίνεται πως εξουδετερώνουν την προδιάθεση των γονιδίων των ασθενειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου