ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010

Η πρώτη βολή στα μέτρα

Σειρά προσφυγών με παρόμοιο περιεχόμενο που ενδέχεται να ανατρέψουν εκ των έσω τις αποφάσεις της κυβέρνησης για μέτρα λιτότητας και περικοπές σε μισθούς και επιδόματα στο Δημόσιο, ανοίγει δικαστικός που κατέφυγε στο Μισθοδικείο
Με το αιτιολογικό ότι η λήψη των μέτρων για περικοπές μισθών και επιδομάτων, έγινε μετά τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοδιαχείρηση των κυβερνήσεων και όχι το δημόσιο συμφέρον, ο εφέτης προσέφυγε στο Μισθοδικείο, ζητώντας την αναίρεση των αποφάσεων Παπακωνσταντίνου.

Ο ενάγων υποστηρίζει ότι "το χρέος και τα ελλείμματα συσσωρεύθηκαν εξαιτίας των μακροχρόνιων παραβιάσεων των στοιχειωδών κανόνων ορθολογικής δημοσιονομικής διαχείρισης, προς εξυπηρέτηση συνειδητών πολιτικών επιλογών των οργάνων της εκτελεστικής εξουσίας, όπως οι αλόγιστοι ψηφοθηρικοί διορισμοί και οι ανεξέλεγκτες μισθολογικές και συνταξιοδοτικές παροχές στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς και οι αδιαφανείς διογκώσεις των δαπανών των δημοσίων έργων, των δημοσίων εν γένει προμηθειών και των εξοπλισμών στα πλαίσια της παθογένειας του πολιτικού συστήματος".
Ο συνήγορός του επικαλείται στην αγωγή παραβίαση του άρθρου 22 του Συντάγματος για την προστασία της εργασίας και των αποδοχών, αφού, όπως ισχυρίζεται, οι όποιοι περιορισμοί μπορούν να επιβληθούν προσωρινά σε έκτακτες περιστάσεις γενικού συμφέροντος ή πτωχεύσεως του κράτους.
Η πρώτη αυτή προσφυγή στο Μισθοδικείο (ειδικό σώμα που αποτελείται από δικαστές και πανεπιστημιακούς και ρυθμίζει τα μισθολογικά των δικαστικών) αναμένεται να ανοίξει το δρόμο και σε άλλες παρόμοιες, που πιθανόν να καταλήξουν και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και να ακυρώσουν στην πράξη τα μέτρα του υπουργείου Οικονομικών, προκαλώντας προβλήματα τύπου Ρουμανίας.
Εκεί, το Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματικά τα μέτρα της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να καταργηθούν στην πράξη οι αποφάσεις και να ματαιωθεί το πρόγραμμα χρηματοδότησης της χώρας από το ΔΝΤ. Το Ταμείο αντέδρασε άμεσα στην απόφαση, διακόπτοντας τη ροή χρηματοδότησης στη χώρα.
Έτσι ευνοϊκή για τον δικαστικό απόφαση του Μισθοδικείου είναι δυνατόν να ανατρέψει ολόκληρη την οικονομική πολιτική της αυστηρής λιτότητας ενώ παρόμοιες προσφυγές αναμένεται να καταθέσουν και οι δημόσιοι υπάλληλοι στα διοικητικά δικαστήρια και το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως ήδη έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ.
Απλώλεια εισοδήματος
Οι συνολικές ετήσιες αποδοχές του προσφεύγοντος εφέτη μειώθηκαν μετά τις περικοπές στα επιδόματα και τον 13ο και 14ο μισθό κατά 15.432 ευρώ (από 71.764 ευρώ που έπαιρνε μικτά την 1-1-2010, παίρνει πλέον 56.281 ευρώ).
Έτσι ο δικαστής επικαλείται την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου σύμφωνα με την οποία ο νομοθέτης δεν έχει την δυνατότητα να αποσβέσει περιουσιακά ενοχικά δικαιώματα όπως είναι ο μισθός, εάν δεν συντρέχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος ή ωφελείας η οποία -σύμφωνα με προηγούμενες αποφάσεις του ΕΣΔΑ- δεν εξαντλείται στη δημοσιονομική ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου