ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Σάββατο, 31 Ιουλίου 2010

Συγγνώμη κατόπιν εορτήςΜία από τις πιο σοβαρές αποκαλύψεις που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες για το μπάχαλο που επικρατεί στα περισσότερα νοσοκομεία, αντιμετωπίζεται με την κλασσική ελληνική μέθοδο, με μια ένορκη διοικητική εξέταση δηλαδή.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Συνήγορος του Πολίτη αποκάλυψε ότι ο λόγος που έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι, περιμένοντας μόσχευμα στο «Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο», ήταν η αδυναμία του νοσοκομείου να υποδεχθεί τα απαιτούμενα μοσχεύματα. Δηλαδή τα μοσχεύματα υπήρχαν, αλλά, λόγω θερινών αδειών, δεν μπορούσε να συγκροτηθεί ομάδα υποδοχής τους.


Όλα αυτά συνέβησαν τον Αύγουστο του 2009 και από τότε όχι μόνο δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση ή τιμωρία των υπευθύνων, αλλά, όπως αποδεικνύεται σήμερα, έπρεπε να παρέμβει ο Συνήγορος του Πολίτη για να μάθουμε την αλήθεια.


Με ένα δελτίο Τύπου που εκδόθηκε την Πέμπτη, δύο εβδομάδες μετά το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη και ένα χρόνο μετά το γεγονός, το νέο διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου παραδέχεται ότι συνέβησαν τα όσα περιγράφονται στο πόρισμα και αποδεικνύει με τον πιο σαφή τρόπο ότι η ελληνική γραφειοκρατία σκοτώνει αλλά δεν εξαλείφεται.


Αφού εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους συγγενείς των θυμάτων του νοσοκομείου, δηλώνει ότι η προηγούμενη διοίκηση εξέτασε μόνο το διαδικαστικό θέμα και ότι η σημερινή θα αρχίσει νέα ΕΔΕ, που θα εξετάσει επί της ουσίας την υπόθεση (!) Με λίγα λόγια, έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι και η υπόθεση τώρα θα αρχίσει να ερευνάται σε βάθος. Η έρευνα, προφανώς, θα περιοριστεί στο πειθαρχικό κομμάτι, αλλά είναι σημαντικό ότι, μέχρι σήμερα, κανένας από τους υπεύθυνους δεν έχει οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.


Οι φάκελοι των θανάτων δεν έχουν πάει στα χέρια του εισαγγελέα και, όπως φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι μόνοι που προτίθενται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη είναι κάποιοι από τους συγγενείς των θυμάτων, που ακόμα προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν ότι οι άνθρωποί τους χάθηκαν, επειδή κάποιοι αποφάσισαν ότι δεν μπορούσαν να δεχθούν μοσχεύματα, γιατί έπρεπε να πάνε για μπάνιο.


Διαβάστε το δελτίο Τύπου του «Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου» για το θέμα
  πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου