ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2010

Αυτοκίνητα με μαύρο κουτί

Έξυπνα αυτοκίνητα που θα έχουν ενσωματωμένα μαύρα κουτιά, όπως αυτά που υπάρχουν στα αεροσκάφη, παρουσιάστηκαν από την Intel σε συνέδριο στην Καλιφόρνια. θα στέλνουν οπτικό υλικό και πληροφορίες για την οδηγική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια των ατυχημάτων στην αστυνομία και τις ασφαλιστικές εταιρείες
Έξυπνα αυτοκίνητα που θα έχουν ενσωματωμένα μαύρα κουτιά, όπως αυτά που υπάρχουν στα αεροσκάφη, που θα στέλνουν οπτικό υλικό και πληροφορίες για την οδηγική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια των ατυχημάτων στην αστυνομία και τις ασφαλιστικές εταιρείες κατασκευάζουν επιστήμονες.
Το αυτοκίνητο που κατασκευάζεται από την Intel, θα καταγράφει πληροφορίες για την ταχύτητα του οχήματος και τη χρήση των φρένων και των υπόλοιπων πεταλιών, αλλά και οπτικό υλικό μέσα κι έξω από το όχημα.
Όλα αυτά θα στέλνονται αυτόματα στην Αστυνομία και τις ασφαλιστικές εταιρείας, μετά από το ατύχημα, προκειμένου να προσδιορίζεται εύκολα η αιτία του ατυχήματος αλλά και να ταυτοποιείται ο κύριος υπεύθυνος.
Μάλιστα, σύμφωνα με τους επιστήμονες που εργάζονται πάνω σε αυτό το project, το μαύρο κουτί θα μπορεί να ανιχνεύει τους κινδύνους που έρχονται, ακόμα και να “παίρνει τον έλεγχο” του αμαξιού από τον οδηγό του.
Αυτό θα γίνεται σε περίπτωση που οδηγός μπει για παράδειγμα στο αντίθετο ρεύμα ή πάρει λάθος στροφή. Έτσι λοιπόν, η κάμερα του μαύρου κουτιού θα μπορεί να αναγνωρίζει τα σήματα στους δρόμους και δεν θα αφήνει τον οδηγό να κάνει την παρανομία.
Ειδικοί αισθητήρες θα μπορούν μάλιστα να “βλέπουν” λακκούβες στους δρόμους και να στέλνουν τις σχετικές αναφορές στους Δήμους και τις κατασκευάστριες εταιρείες, λειτουργία που όπως καταλαβαίνετε άν έρθει στην Ελλάδα θα δραστηριοποιείται κάθε 2 λεπτά!
Επιπλέον, θα μπορεί να εντοπίζει το σημείο όπου βρίσκονται τα υπόλοιπα οχήματα, και να ειδοποιεί τον οδηγό για το αν βρίσκεται κάποιο μηχανάκι στη “νεκρή γωνία” σε περίπτωση που θελήσει να αλλάξει λωρίδα ή να προσπεράσει προπορευόμενο όχημα.
Το μαύρο κουτί αποκαλύφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από την Intel σε συνέδριο στην Καλιφόρνια και όπως αποκάλυψε η εταιρεία έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για την υιοθέτηση του από τις αυτοκινητοβιομηχανίες. 
πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου