ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010

Ταχύτερη και πιο ανώδυνη έξοδο από την κρίση προτείνει η Ν.Δ. Ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε στα Γιάννενα το σχέδιο.Την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ταχύτερη και λιγότερο επώδυνη έξοδο από την οικονομική κρίση και την απαλλαγή της χώρας από το Μνημόνιο, παρουσίασε το βράδι τηε Τετάρτης με ομιλία του στα Γιάννινα ο πρόεδρος της Ν.Δ Αντώνης Σαμαράς. Το σχέδιο προβλέπει ταυτόχρονη αντιμετώπιση ελλείμματος και χρέους και σειρά άλλων επανορθωτικών μέτρων.Υποστήριξε ότι με το πρόγραμμα που προτείνει το κόμμα του, οι πολίτες θα κάνουν μικρότερες θυσίες, εν αντιθέσει με αυτές που ζητούνται από το Μνημόνιο για την υπογραφή του οποίου κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Με την ομιλία του ενώπιον εκατοντάδων στελεχών και οπαδών του κόμματος στο ξενοδοχείο Grand Serai-xenia ο κ. Σαμαράς «εγκαινίασε» το πρόγραμμα περιοδειών ανά την Ελλάδα για να κάνει γνωστή την...

πρόταση του στους πολίτες.
Την ομιλία του εκτός από τον αντιπρόεδρο του κόμματος Σταύρο Δήμα, τον Γραμματέα του Ανδρέα Λυκουρέντζο, και άλλα στελέχη της Ν.Δ, τους βουλευτές Ηπείρου, παρακολούθησαν πολλοί αυτοδιοικητικοί. Στο βήμα τον προλόγισαν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γ. Παπαθανασίου, ο νομάρχης Αλ. Καχριμάνης και ο δήμαρχος Ν. Γκόντας. Οι αναφορές στον αείμνηστο Ευάγγελο Αβέρωφ και στις αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν από τις κυριότερες, αλλά και στην οικονομία.

Σε δηλώσεις το μεσημέρι στη νομαρχία ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι το πρόγραμμα εξόδου από την κρίση που προτείνει, απαιτεί λιγότερες θυσίες, από τον Ελληνικό λαό, σε σχέση με το σημερινό Μνημόνιο, το οποίο έχει ψηφίσει στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ.
Επιπλέον τόνισε ότι η θυσία που ζητείται από τους Έλληνες, μέσω του μνημονίου, είναι πρωτοφανής, σε έκταση και σε ένταση, προσθέτοντας ότι δεν θα έχει το αντίκρισμα που περιμένουμε.
Γι΄ αυτό το λόγο ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισήμανε ότι το κόμμα του έφτιαξε τη δική του πρόταση, που, όπως είπε, είναι μια άλλη οδός, «γρηγορότερης εξόδου της χώρας από την κρίση, ένα πρόγραμμα που έχει λιγότερες θυσίες για τον ελληνικό λαό, σε λιγότερο χρονικό διάστημα και με μεγαλύτερη απόδοση από το σημερινό μνημόνιο, το οποίο έχει ψηφίσει η Βουλή του ΠΑΣΟΚ και το οποίο μνημόνιο, για εμάς, «κατεδαφίζει» πολλές από τις προσδοκίες, που είχε ο ελληνικός λαός για το αύριο».
Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε σε λάθος κατεύθυνση τα μέτρα που η κυβέρνηση εφαρμόζει με το Μνημόνιο και επικαλέστηκε τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου ως προς τα καθαρά έσοδα. «Τα καθαρά έσοδα το 1ο εξάμηνο του 2010 αυξήθηκαν κατά 7,2% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2009, έναντι στόχου για αύξηση κατά 13,7%, στοιχείο, που καταδεικνύει τη σημαντική υστέρηση εσόδων και επιβεβαιώνει τις δικές μας ανησυχίες».

Ταυτόχρονη αντιμετώπιση ελλείμματος και χρέους
«Στόχος του σχεδίου είναι να αποδείξει ότι με άλλο μίγμα πολιτικής επιτυγχάνεται η ταυτόχρονη αντιμετώπιση ελλείμματος, χρέους και ύφεσης, η ταχύτερη έξοδος από την κρίση. Σε μια τέτοια περίπτωση θα γίνει δυνατή, από κοινού με την τρόικα, η επανεξέταση των όρων του Μνημονίου και η αποδέσμευση απ' αυτό, μετά από μία διετία, όχι σε 4 χρόνια», τόνισε στην ομιλία του ο κ. σαμαράς και παρέθεσε τη δέσμη μέτρων που προτείνει για να αντιμετωπιστεί το κυκλικό έλλειμμα:

-Μέτρα Βραχυπρόθεσμα (2010 κι 2011) αντισταθμιστικά μέτρα ύψους 7,2% του ΑΕΠ μηδενικού ή ελάχιστου δημοσιονομικού κόστους, με στόχο τη συγκράτηση της ύφεσης και την ανάκαμψη της Οικονομίας, έτσι ώστε να αντισταθμίζεται το υφεσιακό αποτέλεσμα της δημοσιονομικής προσαρμογής.

-Συνοδευτικά αντισταθμιστικά μέτρα ανάταξης της Οικονομίας, για να ενισχύσουμε τα αρχικά και να εξασφαλίσουμε τη βραχυπρόθεσμη ανάκαμψη.

-Επικουρικά μέτρα ανάπτυξης της Οικονομίας

-Αναπτυξιακά μέτρα, που απελευθερώνουν τη δυναμική της ανάπτυξης, ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και βελτιώνουν το οικονομικό κλίμα.

-Σημαντική αναπτυξιακή πρωτοβουλία μπορεί να αποτελέσει η συνδυασμένη προσπάθεια αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας - τουριστικής ανάπτυξης και υποδομών.

Υπολογίζεται ότι ένα σύνολο 50 δισεκατομμυρίων ευρώ μπορεί να βρεθεί μέσα σε δύο χρόνια από εμπορική αξιοποίηση μικρού μέρους της ακίνητης περιουσίας και την τολμηρή προώθηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

-Επανορθωτικά μέτρα που διορθώνουν κυβερνητικές αστοχίες για να απαλείψουμε σοβαρές κοινωνικές αδικίες που λειτουργούν διαλυτικά για την Κοινωνία και την Οικονομία.

Για παράδειγμα, η αποκατάσταση των συντάξεων στους χαμηλοσυνταξιούχους. «Συμπερασματικά, το Σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας δείχνει αποκλιμάκωση του ελλείμματος και του χρέους ταχύτερα και με λιγότερες θυσίες. Είναι Σχέδιο Ανάπτυξης, Προοπτικής και Ελπίδας», κατέληξε ο πρόεδρος της Ν.Δ.


Νέοι Αγώνες Ηπείρου

ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ

 

2 σχόλια:

 1. ΨΑΧΝΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ Σ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.
  ΑΥΤΗ ΤΙ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΔΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΕ.
  ΕΧΕΙ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ. ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΤΙΣ ΑΦΗΣΕ ΣΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ Η ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΔΕ ΟΙ ΠΡΟΤΙΜΙΣΕΙς ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑ Η ΣΧΕΣΗ ΑΥΤΗ ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ.
  ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΟΥ .
  ΖΩ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟΙ , ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ , ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΚΟΛΙΓΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ετσι ειναι φιλε μου η ρωμιοσυνη και ο ραγιαδισμος εχει περασει στην σπειρα του dna του Ελληνα.Αυτα παθαινει ο δουλος του εβραικου θεου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή