ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Σάββατο, 10 Ιουλίου 2010

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΩΣ ΣΩΘΗΚΕ Η ΘΑΣΟΣ ΑΠΟ ΑΝΟΒΡΙΑ!! ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ!! ΝΑ Η ΛΥΣΗ ΓΙΩΡΓΟ!!

.http://liberopoulos.gr/mynew/data/upimages/Noe700.jpg 
Η Θάσος σώζεται από την ανομβρία ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣΤο 1957 κάτοικοι της Θάσου ήλθαν στην Μονή και παρακαλούσαν να μεταφερθεί η Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου στο νησί, διότι είχε χρόνια να βρέξει και η ξηρασία απειλούσε να το ερημώσει. Οι πατέρες αποδέχθηκαν το αίτημα και σε λίγες μέρες αποφάσισαν να ξεκινήσουν για την Θάσο.
Κατά την τάξη της Μονής, όταν η Τιμία Ζώνη αναχωρεί εκτός αυτής, ψάλλεται η ιερά Παράκληση. Από τον ναό με λάβαρα, θυμιάματα, κωδωνοκρουσίες και μεγαλοπρεπή πομπή συνοδεύουν οι πατέρες την Τιμία Ζώνη μέχρι τον αρσανά της Μονής. ΚαθΆ οδόν προς την θάλασσα ψάλλεται ο Παρακλητικός κανόνας.


Έτσι έγινε και τότε, και οι πατέρες αναχώρησαν με καραβάκι για την Θάσο που απέχει 2-3 ώρες από την Μονή μας. Ο καιρός ήταν καλός και δεν εφαίνοντο ίχνη που να προμηνύουν βροχή. Όταν όμως έφθασαν στο λιμάνι της Θάσου, ήδη είχε αρχίσει να πέφτει καταρρακτώδης βροχή και έγινε τόση πλημμύρα, ώστε δεν μπόρεσαν να αποβιβαστούν, αλλά αμέσως επέστρεψαν πίσω στην Μονή δοξάζοντες την Υπεραγία Θεοτόκο, που πρόφθασε και έσωσε τον ευλαβή λαό του νησιού βλέποντας την αγαθή πρόθεση και επιθυμία του!!Σχόλιο Απολλώνιου:Κάνω πρόταση στον Πρωθυπουργό της χώρας να δανειστεί την ζώνη από τους ρασοφόρους και να την εκμεταλλευτεί!!Ξέρετε πόσες χώρες πάσχουν από ανομβρία και είναι πρόθυμες να πληρώσουν όσο-όσο??Να μια τεράστια ευκαιρία  για να ανακουφιστεί η Ελλάδα οικονομικά !!Μπορούν επίσης να ζητήσουν από  την Παναγία που τόσο αγαπάει την Ελλάδα αντι για νερό να βρέξει πετρέλαιο να σωθούμε όλοι!! ΧΑΙΡΕ ΣΚΟΤΑΔΙ ΚΑΙ  ΜΕΣΑΙΩΝΑ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου