ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2010

Αναστάτωση στους κόλπους της εκκλησιάς προκαλεί η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων

Θα αποκαλυφθεί ποιοι έχουν διπλές θέσεις στο Δημόσιο

Προβληματισμός επικρατεί στους κόλπους της Εκκλησίας εξαιτίας της απογραφής στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι αρχιεπίσκοποι, μητροπολίτες, επίσκοποι, ιεροκήρυκες, διάκονοι και εκκλησιαστικοί υπάλληλοι που μισθοδοτούνται από το Δημόσιο.

 Όπως αναφέρει η Εφημερίδα «Το Βήμα», με τη συγκέντρωση των στοιχειών αναμένεται να φανεί:

Πόσοι κληρικοί και λαϊκά στελέχη έχουν διπλές θέσεις στο Δημόσιο, αφού πολλοί είναι εκείνοι που εκτός από τον μισθό που εισπράττουν για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στην Εκκλησία εργάζονται και σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου και ανάμεσά τους βρίσκονται μητροπολίτες και επίσκοποι.

Πόσοι κληρικοί, ενώ έχουν λάβει τη σύνταξή τους, διορίζονται εκ νέου ως εφημέριοι και εισπράττουν και τον μισθό του εφημερίου, από τον οποίο αφαιρούνται μόνον τα επιδόματα.


Ορισμένα στελέχη της Εκκλησίας φοβούνται ότι ενδεχομένως από αυτή την καταγραφή να βρεθεί σε δύσκολη θέση η ιεραρχία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των μισθοδοτούμενων ιερέων σε ορισμένες μητροπόλεις υπάρχουν και κληρικοί που συνεχίζουν να λαμβάνουν τον μισθό τους ενώ έχουν καθαιρεθεί.

Να σημειωθεί ότι πολλοί κληρικοί που εργάζονται και σε θέσεις Δημοσίου φοβούνται ότι ενδεχομένως να κληθούν να επιλέξουν ένα από τα δύο μισθολόγια στα οποία είναι ενταγμένοι. Προσπάθεια που κατέβαλε το κράτος και τη δεκαετία του 1980. Τότε οι κληρικοί κλήθηκαν να επιλέξουν έναν από τους δύο μισθούς που λάμβαναν από το Δημόσιο.

Ύστερα όμως από μικρό χρονικό διάστημα η απόφαση της κυβέρνησης ανατράπηκε και οι κληρικοί κατάφεραν να κρατήσουν και τους δύο μισθούς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου