ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ !! 8.900 ΥΠΕΡΑΙΩΝΟΒΙΟΙ ΚΑΙ 25.000 ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΜΑΪΜΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ!!

http://www.inspacecorp.de/fotos/100affen.gif
Oι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας μέσω της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), σε συνεργασία με τις υπηρεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, άρχισαν ήδη τον έλεγχο για να εντοπίσουν τους συνταξιούχους- μαϊμού και να αποστείλει τις σχετικές υποθέσεις στη Δικαιοσύνη. Ηδη τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η έρευνα βγάζει... λαβράκια. Ετσι:

Με βάση τα επίσημα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ υπάρχουν 8.900 συνταξιούχοι που έχουν υπερβεί το 100ό έτος της ηλικίας τους! Κι αυτό όταν με βάση την τελευταία εκτίμηση της Στατιστικής Υπηρεσίας- για το 2008- οι υπεραιωνόβιοι στην Ελλάδα δεν υπερβαίνουν τους 2.665. Αυτό σημαίνει ότι αρκετοί από τους φερόμενους ως δικαιούχους έχουν αποβιώσει, ωστόσο συνεχίζεται, παρανόμως, η καταβολή της σύνταξης σε συγγενείς τους- χωρίς να αποκλείεται και η εμπλοκή υπαλλήλων ασφαλιστικών ταμείων...

Πάνω από 25.000 ασφαλισμένοι παίρνουν αναπηρικές συντάξεις- μαϊμού. Με τις προωθούμενες αλλαγές το υπουργείο φιλοδοξεί να περιορίσει το ποσοστό των αναπηρικών συντάξεων από το 14% στο 8%. Σε περίπτωση που τα μέτρα αποδώσουν καρπούς, οι δικαιούχοι των αναπηρικών συντάξεων σε βάθος χρόνου θα πέσουν από τους 320.000 στους 160.000. Μεγάλος είναι ο αριθμός των διπλοσυνταξιούχων που σήμερα μπορεί να παίρνουν δύο κατώτατες συντάξεις και, κατά συνέπεια, δύο φορές ΕΚΑΣ. Παράλληλα εξετάζεται αν ο συνταξιούχος έχει εισοδήματα από συμμετοχή σε Δ.Σ. εταιρείας και δεν τα δήλωνε ή αν εντασσόταν πριν σε καθεστώς αυτοτελούς φορολόγησης και μπορούσε έτσι να κρύψει εισοδήματα. Μάλιστα τουλάχιστον 20.000 είναι οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ οι οποίοι έχουν καταφέρει να πάρουν το επίδομα παρότι έχουν υψηλά εισοδήματα. Επίσης χιλιάδες είναι οι διπλοσυνταξιούχοι που δεν τηρούν το πλαφόν που έχει τεθεί στις υψηλές συντάξεις. Οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι παίρνουν δύο συντάξεις, χωρίς ωστόσο να έχουν ενημερώσει τα ασφαλιστικά ταμεία.

Εκτός από τις κύριες συντάξεις (ΛΑΦΚΑ, περικοπή δώρων- επιδομάτων κ.ά.) μαχαίρι ετοιμάζεται να μπει έως το τέλος του 2011 στις επικουρικές συντάξεις των ελλειμματικών ταμείων (κυρίως ΔΕΚΟ, τραπεζών κ.ά.), αφού ο νόμος ορίζει ότι τα σχετικά ποσά θα «προσαρμόζονται» ώστε να υπάρχει «ισορροπία παροχών και εισφορών».

Με το άρθρο 146 του νόμου Πετραλιά προβλέφθηκε ότι οι επικουρικές συντάξεις θα προσέγγιζαν (για χρόνο ασφάλισης 35 ετών ή 10.500 ημερών) το 20% των συνταξίμων αποδοχών, σταδιακά, με ανάλογες και ισόποσες μειώσεις τους, από το 2013 μέχρι το 2020 (συντάξεις άνω του 20% θα μπορούσαν να διατηρήσουν μόνο τα επικουρικά ταμεία που θα είχαν την αντίστοιχη οικονομική δυνατότητα βάσει συναφών αναλογιστικών μελετών). Ομως με τον νόμο Λοβέρδου καταργείται στο σύνολό της η ρύθμιση του νόμου Πετραλιά και στη θέση των (καταργούμενων) προβλέψεών του ορίζεται ότι έτος κρίσεως της βιωσιμότητας όλων ανεξαιρέτως των επικουρικών ταμείων θα είναι το 2011. Αυτό σημαίνει ότι τα περισσότερα επικουρικά ταμεία δεν αναμένεται να περάσουν τις εξετάσεις, καθώς οι μελέτες θα δείξουν οικονομικά προβλήματα. Στους φορείς επικουρικής ασφάλισης, σε καθέναν συνταξιούχο αναλογούν αυτή τη στιγμή 2,64 εργαζόμενοι. Εκτιμάται ότι αν εφαρμοστεί η ρύθμιση που προβλέπει αναλογιστικές μελέτες για τη βιωσιμότητα των επικουρικών ταμείων, το 90% των φορέων θα οδηγηθεί στην κατάργηση. Μετά την ολοκλήρωση των μελετών τα επικουρικά ταμεία είναι υποχρεωμένα να προσαρμόσουν τις συντάξεις με βάση τα οικονομικά τους δεδομένα.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου