ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Σάββατο, 26 Ιουνίου 2010

Το μεγαλύτερο νόμισμα του κόσμου πουλήθηκε για 3,2 εκ. ευρώ

 
Ισπανική εταιρία που ειδικεύεται στο εμπόριο πολύτιμων μετάλλων, αγόρασε το μεγαλύτερο χρυσό νόμισμα του κόσμου, σε μια δημοπρασία που έλαβε χώρα την Παρασκευή 25 Ιουνίου στη Βιέννη. Το βάρους 100 κιλών νόμισμα, χρηματικής αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων Καναδά, είναι ένα από τα μόλις πέντε που «τυπώθηκαν» από το Βασιλικό Νομισματοκοπείο του Καναδά, έγινε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα εκθέματα και αγοράστηκε τέσσερις  φορές πάνω από την πραγματική του αξία.

Η δημοπρασία, στην οποία οι δημοσιογράφοι ήταν περισσότεροι από τους ενδιαφερόμενος αγοραστές, πραγματοποιήθηκε με εντολή του διευθυντή του αυστριακού ομίλου επενδύσεων AvW Invest. Ο όμιλος που είχε αποκτήσει το νόμισμα το 2007, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης τον περασμένο Μάιο, μετά την σύλληψη του ιδιοκτήτη, ο ποίος κατηγορείται για απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης.

Ένα ακόμα τέτοιο κέρμα κατέχει η Βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας Ελισάβετ, η οποία απεικονίζεται στην μία όψη του νομίσματος, δύο άλλα βρίσκονται στις "τσέπες" σε άγνωστων ιδιωτών από το Ντουμπάι, ενώ το πέμπτο βρίσκεται στα χέρια μυστηριώδους αγοραστή, του οποίου δεν είναι γνωστή ούτε η καταγωγή.
Π.Θ

1 σχόλιο:

 1. Στην διάλεξη που έδωσε πριν από λίγες μέρες με θέμα "Η Παγκόσμια Κρίση και το Φαινόμενο της Ελλάδας", ο κ. Γεννηματάς (φωτογραφία αριστερά) τόνισε μεταξύ, άλλων ότι η Ελλάδα έχει πτωχεύσει αρκετές φορές από ιδρύσεως της, αλλά κάθε φορά έχει καταφέρει να επανέρθει σαν τον Φοίνικα από τις στάχτες της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Εποχή του....

  Ελευθερίου Βενιζέλου αλλά και η περίοδος μετά την Μικρασιατική καταστροφή.
  Σύμφωνα με τον ίδιο, σε αυτό συνέβαλε κατά καιρούς το κλειστού τύπου Βενιζελικό κράτους (κλειστή οικονομία, δασμοί, απόλυτη αφοσίωση στον δημόσιο τομέα, πανίσχυρη τράπεζα της Ελλάδος και υπουργείο οικονομίας), ο επαναπατρισμός κεφαλαίων από τους Έλληνες του εξωτερικού αλλά και μεγάλοι επιχειρηματίες και ευεργέτες, όπως ο Μποδοσάκης.
  Η σημερινή δομή του Ελληνικού κράτους έχει τις ρίζες του στην εποχή της τετραετίας του Ελευθερίου Βενιζέλου, αναφέρει ο κ. Γεννηματάς και εξηγεί: Παρόλο που ο Βενιζέλος ήταν άριστος πολιτικός και διπλωμάτης, δεν έχει ιδέα από οικονομικά, όπως ουδείς Έλληνας πρωθυπουργός από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους!
  Εκτιμά δε, ότι η πτώχευση του 1932 είναι πανομοιότυπη με την σημερινή, διότι η Ελλάδα είχε βιαστεί να προσδεθεί στο δολάριο ενόψει της κατάρρευσης της αγγλικής λίρας. Ωστόσο, παρά την δημοσιονομική πτώχευση του 1932, το 1938 η Ελλάδα ήταν έτοιμη να αναλάβει την ευθύνη πολεμικών αναγκών για την προετοιμασία του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.

  Ο κ. Γεννηματάς θεωρεί ότι η μεγαλύτερη καταστροφή που έγινε στη σύγχρονη οικονομική ιστορία μας είναι η ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων που εκτροχίασε την ελληνική οικονομία δημοσιονομικά. Διότι, ενώ μπήκαμε στην ΕΕ χωρίς να πληρούμε τους όρους και θα έπρεπε να τους εκπληρώσουμε μετά την είσοδο μας, εμείς επιδοθήκαμε σε ένα αλόγιστο όργιο σπατάλης για να οργανώσουμε τους πιο πολυτελείς Ολυμπιακούς Αγώνες στην ιστορία.
  Η Ελλάδα πρόσφατα χρεωκόπησε οικονομικά, ενώ πολιτικά έχει πτωχεύσει πριν πολλά χρόνια, εκτιμά ο κ. Γεννηματάς και ελπίζει ότι αυτή η κρίση θα εξαφανίσει από πρόσωπου γης το σημερινό ελληνικό κράτος και τις δομές του. Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί να υπάρχουν σοβαρές αλλαγές, αν δεν εξαφανιστούν όλοι οι τωρινοί πολιτικοί και τα κόμματα και αν δεν αντικατασταθούν από καινούργια πρόσωπα και ιδέες.
  Ακολουθούν μερικές ερωτήσεις από το Newstime:
  Ε: Τι άποψη έχετε για τους Έλληνες υπουργούς οικονομίας από την ίδρυση του Ελληνικού κράτους;

  Α: Σε σπανιότατες μόνο περιπτώσεις είχαμε εξαιρετικούς ανθρώπους.
  Ε: Έχουμε ή δεν έχουμε πτωχεύσει; Διότι η κυβέρνηση συνέχεια λέει ότι δεν έχουμε πτωχεύσει.
  Α: Η χώρα έχει πτωχεύσει ήδη από τον Μάρτιο και έχουμε και στάση πληρωμών στο εσωτερικό.
  Ε: Ο υπουργός Οικονομικών, κύριος Παπακωνσταντίνου, λέει ότι σε λίγο καιρό θα μπορεί η Ελλάδα να "γυρίσει" στις αγορές, να δανείζεται και πάλι από τις αγορές. Υπάρχει έστω και 1% πιθανότητα να γίνει κάτι τέτοιο;
  Α: Ο κύριος Παπακωνσταντίνου προφανώς μιιλάει για τα έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού δημοσίου. Μιλάμε για μόνο 1,5 δις ευρώ και αφορά κυρίως στην εσωτερική αγορά. Θα ήταν επικίνδυνο εάν δεν μιλούσε μόνο για αυτό.
  ΑΥΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΥΧΑΙΟΣ,ΟΥΤΕ ΑΣΧΕΤΟΣ!
  ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ!!!ΕΠΙΣΗΣ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟ!

  ΑΝΤΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΤΖΕΦΡΥ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ,ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ,ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΑΡΑΓΕ;
  ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ...ΣΩΣΕΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ή ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ,ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΞΕΦΥΓΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ;
  ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΣ...ΤΑ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥ Η ΝΤΟΡΑ ΚΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ;
  ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ,ΕΝΑΝ ΕΙΔΙΚΟ ΟΠΩΣ Ο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ;
  ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΤΕ,Η ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΠΑΡΕΑ ΕΚΤΕΛΟΥΣΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΝΤ!

  ΚΑΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΟΙ ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΠΩΣ "ΑΝ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ",ΕΝΩ ΑΥΤΟ ΗΔΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ!
  ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΛΙΓΑΚΙ ΡΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή